Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa transformi pasiunea pentru vinuri in afacere profitabila
Pasionat de vinurile de calitate, Virgil Harabagiu a accesat fonduri europene pentru a pune bazele unei unitati de vinificatie-procesare in comunca Vadu Sapat, judetul Prahova. Prin intermediul firmei sale, a beneficiat de fonduri europene nerambursabile in valoare de peste 5,3 milioane de lei pentru dezvoltarea unei afaceri in productia de vinuri.
Podgoria Dealu Mare este renumita pentru vinurile rosii de inalta calitate. Licorna Winehouse este pozitionata in Podgoria Dealu Mare, in localitatea Gura Vadului, la 7 km de orasul Mizil, pe traseul dintre Ploiesti si Buzau.Propriul meu plan de afaceri
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Incepand din anul 2006, antreprenorul a achizitionat terenuri destinate cultivarii vitei-de-vie, ajungand, in toamna lui 2014, la 9,4 ha, moment in care a inceput desfasurarea de activitati de cultivare a strugurilor si de fabricare a vinului.
"Plantarea soiurilor in domeniul Licorna Winehouse s-a realizat in urma unui studiu al potentialului viticol si enologic al zonei, atat din punctul de vedere al pozitionarii soiurilor pe pantele inclinate, cat si al factorilor climatici, ca medie a ultimilor 15 ani. Altoirea soiurilor s-a realizat impreuna cu o echipa de viticultori italieni, iar recoltarea coardelor pentru altoi s-a efectutat din soiurile aclimatizate in Dealu Mare (vii cu varsta de 40 de ani).", se arata pe site-ul www.licornawinehouse.ro.
Soiurile de struguri cultivate: Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon
Producatorul de vinuri Licorna Winehouse are in prezent cinci game pentru iubitorii de vin: Serafim, Bon Viveur, Anno., Vinuri pentru eveniment (Licorna) si Vinuri pentru desert (dulce si demidulce).
Proiectul a fost implementat intr-o zona cu mare potential viticol, ca o conditie esentiala pentru dezvoltarea unei afaceri sustenabile in domeniu.
Titlul proiectului: Construire unitate vinificatie-procesare struguri in comuna Vadu Sapat, judetul Prahova
Proiect finantat prin Axa 1 a Programului National de Dezvoltare Rurala, Masura 123 - „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”
Buget total (cu TVA): 10.600.619 lei
Contributie europeana nerambursabila: 5.300.309 lei
Cofinantare (contributia beneficiarului): 5.300.310 lei
Teme: valorificarea potentialului agricol si/sau cresterea productivitatii fermelor agricole, prelucrarea/procesarea si marketingul produselor agroalimentare
Obiectivul general al proiectului derulat cu fonduri europene nerambursabile a fost cresterea competitivitatii societatii, prin imbunatatirea procesarii si a marketingului produselor viticole, utilizand mai bine resursele umane si alti factori de productie.
Foto: pixabay.com
Proiectul a fost depus in cadrul sesiunii august-septembrie 2009. Procesul de evaluare s-a finalizat in decembrie 2009. Firma a utilizat servicii specializate de consultanta, pentru completarea cererii de finantare, elaborarea documentatiei tehnico-economice si managementul proiectului.
Cu banii europeni a construit o hala unde se desfasoara activitatile tehnologice de prelucrare pentru producerea vinului si au fost achizitionate echipamente specifice.
Centrul de vinificatie a fost construit in 2013, iar capacitatea de prelucrare a strugurilor este de 150 de tone anual. Este echipat cu tehnica de vinificatie moderna, iar accentul este pus pe vinificatia vinurilor rosii.
Strugurii albi din parcelelel ce detin soiuri valoroase sunt de asemenea prelucrati in vase de lemn de stejar frantuzesc cu o supraveghere atenta si o durata mai mare de timp.
Capacitatea liniei de imbuteliere este de 1.000 de sticle/ora, iar depozitul de produse integreaza aproximativ 100.000 sticle in conditii de temperatura si umiditate. Depozitul de produse este compartimentat in doua zone: una pentru invechirea sticlelor de vin, iar cealalta pentru stocarea produselor pregatite de livrare.
Rezultatele proiectului finantat cu fonduri europene sunt reflectate in cresterea capacitatii de productie si a veniturilor unitatii de vinificatie.
Sursa: Revista Bune Practici, RNDR, nr. 6, anul II, noiembrie 2014
Articole conexe
Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu
de Alina ConstantinescuFlorarie online: cum sa transformi pasiunea pentru flori in afacere profitabila
de Idei de afaceriAfacere profitabila si de viitor: cosmetice naturale fabricate in Franta. Povestea La Maison du Savon de Marseille
de Alina ConstantinescuAfacere cu vinuri: cum a reusit un antreprenor sa dezvolte o afacere de succes in viticultura
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit