Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se porneste o afacere in domeniul amenajarilor interioare

de Victor Oancea 04 Nov. 2011 5110
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Avantajul esential pentru pornirea unei afaceri de amenajari interioare consta in faptul ca nu aveti neaparat nevoie de un spatiu permanent pentru desfasurarea activitatii, cel putin in primele luni. Puteti foarte usor stabili relatii cu diversi clienti lucrand in propriul apartament.

Daca dispuneti totusi de un capital de pornire mai substantial, i nchirierea unui apartament pentru sediul firmei ar fi totusi recomandabila, pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii. Ar fi bine sa va alegeti un apartament intr -o zona a orasului pe care o cunoasteti cel mai bine sau in care aveti cele mai multe relatii, pentru a putea gasi comenzi cat mai repede.

Pentru infiintarea unei societati care ofera servicii d e amenajari interioare nu sunt necesare autorizatii speciale. Aveti de ales forma juridica in care veti functiona. Daca in prima faza lucrati singur sau cu unul-doi membri de familie atunci puteti fi PFA (persoana fizica autorizata) in primul caz sau AF (asociatie familiala) in cel de-al doilea caz.

Daca doriti sa aveti angajati din afara familiei atunci puteti infiinta o intreprindere individuala. Conditia este sa fiti calificat in una din meseriile aferente acestui domeniu (un certificat, ori experienta care sa rezulte din vreun document). Aceasta forma juridica de functionare este cea mai indicata in cazul unei firme de amenajari interioare.

Toate cele trei forme juridice mentionate nu necesita capital social, au o contabilitate in partida simpla, deci nu depuneti declaratii si necesita mai putina birocratie. Impozitul de 16% il platiti la cifra de afaceri pe care dumneavoastra o declarati. Costurile ar fi in jurul sumei de 500 lei.

Daca doriti sa infiintati un S.R.L, atunci aveti nevoie de un capital social de minimum 200 lei. Costurile totale se ridica la circa 1.500 lei daca apelati la un jurist care sa faca aceste demersuri de inregistrare in numele dumneavoastra, iar daca le faceti personal economisiti jumatate din aceasta suma. Aceasta forma juridica este indicata in cazul in care nu sunteti calificat.

Pentru lansarea acestei afaceri nu aveti nevoie de multa experienta in domeniul constructiilor. Pentru prelucrarea materialelor din gips-carton si a altor componente este suficienta absolvirea unor cursuri de calificare, autorizate de Ministerul Muncii.

>>>Cititi restul acestui capitol si toate informatiile de care aveti nevoie pentru a va demara si administra cu succes propria dvs afacere in domeniul amenajarilor interioare.


Tags: amenajari interioareafaceriafacereconstructiiafaceri constructii

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]