Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum se transforma un start-up in unicorn? Povestea BlaBlaCar
Binecunoscuta companie de ridesharing BlaBlaCar, a devenit in urma ultimei runde de finantare, detinatoarea statutului de afacere "unicorn".
Ce inseamna o afacere unicorn? In aceste tipuri de afaceri se incadreaza, spre exemplu, o aplicatie fenomenala de mobil, sau Vector Watch - ceasul inteligent care concureaza cu Apple si Samsung pe aceasta piata, arata startupcafe.Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Ghid practic Realizarea de sapun natural
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cultura castravetelui anti-diabet
"Asta este modelul de unicorn, care ridica foarte multi bani din piata, cu tichete foarte mari, in ideea ca oamenii de acolo au o conexiune cu piata care la un moment dat poate sa faca vanzari de sute de milioane. Daca nu ajunge acolo, afacerea nu functioneaza" - explica Sergiu Negut, un cunoscut business angel din Romania.
BlaBlaCar a fost fondata in 2006 de Frederic Mazzel, iar in prezent opereaza in tari precum Franta, Germania, Ungaria, Spania si India. BlaBlaCar are peste 20 de milioane de membri din 19 tari.
BlaBlaCar a devenit unul dintre cele mai puternice start-up-uri din domeniul tehnologiei si face parte din asa-numitele companii „unicorn“ - este evaluata in prezent la 1,4 miliarde de euro, potrivit lui Haidekker, dupa ce, in urma celei mai recente runde de finantare, in conturile companiei au intrat 200 de milioane de dolari.
Anterior, in prima runda de investitii, compania a obtinut o capitalizare de 125.000 de dolari, 10 milioane de dolari in cea de a doua si 100 de milioane de dolari in cea de-a treia.
“Am luat un Uber pana aici – am vorbit cu soferul si se pare ca si el foloseste BlaBlaCar, dat fiind ca era din Targu-Mures“, povesteste Istvan Haidekker, country manager al companiei franceze de ridesharing BlaBlaCar pentru Romania, Ungaria, Serbia si Croatia, in cadrul unei intalniri cu fondatorii de start-up-uri din Romania (Start-up Grind).
Sursa: www.businessmagazin.ro
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Articole conexe
Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral
de Idei de afaceriMasinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila
de Florin AmarieiProfita de un motor verificat pentru afacerea ta online!
de Florin AmarieiSalvarea mediului inconjurator poate fi o afacere
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit