Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De la hobby la afacere profitabila - Cum confectionam lumanarile cu flacara colorata?

de Ideideafaceri.ro 02 Iun. 2012 4670
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lumanarile cu flacara colorata sunt de fapt lumanari simple confectionate in matrita a caror flacara poate avea una sau mai multe culori. Fitilul este mai fin decat de obicei si este plasat in centrul lumanarii. Realizarea unei lumanari care sa aiba o flacara colorata constituie obiectul brevetului de inventie US 3871815 A (1975) – SUA.

Potrivit acestui brevet, confectionarea unei asemenea lumanari este usoara, flacara prezinta uniformitate in colorare si arde constant de la un capat la altul. Lumanarea  consta dintr-o bara centrala, facuta dintr-o metaldehida in stare pura, care este inconjurata de un corp fuzibil  facut dintr-o compozitie cu acid stearic. Bara de metaldehida actioneaza ca un fitil si produce o flacara albastra.

In locul unei bare de metaldehida pura se poate folosi o bara facuta dintr-un amestec de metaldehida si paraformaldehida, cu conditia ca proportia de metaldehida sa fie de cel putin 70% parti de volum.

Compozitia corpului  poate include numai acid stearic (a carui viteza de ardere este joasa) sau un amestec de acid stearic si parafina. Prin includerea parafinei poate fi controlata temperatura de ardere a compozitiei corpului lumanarii.

Parafina nu poate fi folosita singura, deoarece viteza de ardere a lumanarii poate fi excesiva. Cu cat este mai ridicata proportia de parafina, cu atat este mai coborata temperatura de ardere a compozitiei si, in consecinta, cu atat va fi mai mare viteza de ardere.

Se recomanda ca proportiile de acid stearic, parafina si stearat metalic (daca acesta se foloseste) in compozitia corpului sa fie determinate astfel incat temperatura de ardere sa fie de 50-650C. Acest domeniu de temperaturi are ca rezultat o viteza de ardere convenabila.


...


>>>Cititi toate informatiile specializate de care aveti nevoie pentru a va demara propria afacere cu lumanari cu flacara colorata in cadrul ghidului "Confectionarea lumanarilor decorative si ornamentale".


Tags: lumanari decorativelumanari cu flacara colorataconfectionarea lumanarilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Castiga nelimitat din lumanari decorative!

de Matei Antonescu
01 Sep 2013
Castigurile sunt nelimitate atunci cand vindem cat producem si cand producem cat este ziua de lunga. Desigur, la inceput, afacerile conduse de la...

Afaceri mici si profitabile: Confectionarea lumanarilor in apa

de Ideideafaceri.ro
26 Iun 2012
Sa fie un simplu hobby? Sa se transforme intr-o afacere banoasa si simpla? Multe persoane se indeletnicesc cu aceasta activitate interesanta de...

Afaceri mici si profitabile: Confectionarea lumanarilor prin suprascufundare!

de Ideideafaceri.ro
20 Iun 2012
Credeti ca nu exista afaceri mici, afaceri cu bani putini, afaceri demarabile acasa si care sa ofere rezultate excelente si profituri consistente?...

Confectionarea lumanarilor colorate in mai multe straturi

de Ideideafaceri.ro
15 Iun 2012
Realizarea lumanarilor decorative si ornamentale este una dintre cele mai placute si simple activitati pentru cei care doresc sa isi urmeze hobby-ul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]