Carnea organica de vita este rezultatul cererii foarte mari de pe piata. Crescatorii au inceput sa creasca vacile strict cu mancare organica, avand o dieta vegetariana.
Majoritatea consumatorilor sunt de acord ca acest tip de carne este mai sanatos decat carnea non-organica, pentru ca este produsa de animale care au fost crescute fara hormoni de crestere si au o hrana fara chimicale si fara pesticide.
Carnea de vita non-organica poate fi introdusa in sistemul de carne organica atat timp cat animalul poate fi introdus in sistem dupa al treilea trimestru de gestatie.
Vitelul trebuie crescut organic, la trei luni dupa nastere. Hrana organica a vacilor trebuie cumparata de la surse de incredere.
Este important ca fermierii sa tina evidenta hranirii vacilor si sa acorde importanta si altor activitati din cadrul fermei, toate animalele trebuie sa fie identificate si marcate dupa sex, starea sanatatii si alte criterii.
Pentru a avea o cireada sanatoasa de vaci, mediul in care acestea vor creste trebuie sa fie curat si in cele mai bune conditii. Vacile trebuie sa fie libere si sa fie testate medical, pentru ca nu cumva carnea sa fie contaminata.
Vaccinarea este aprobata, dar nu si administrarea altor medicamente. Trebuie sa tii sub control parazitii si toata hrana sa fie cumparata de la un furnizor avizat din punct de vedere medical. Vacile nu trebuie injectate cu hormoni de crestere, ci trebuie lasate sa se dezvolte natural.
Costul producerii carnii organice per kilogram este cu 35% mai scump decat carnea obisnuita de vaca, avand in vedere costurile ridicate ale hranei si al ingrijirii. Costurile nete sunt cu aproximativ 60% mai scazute decat costurile impuse de cresterea vitelor.
Industria are o nevoie stringenta de sprijin si de o infrastructura puternica. Cresterea organica a vitelor reprezinta o afacere care nu prea atrage interesul antreprenorilor, insa daca esti suficient de ambitios si iti doresti ca oamenii sa se hraneasca sanatos, poti incepe o astfel de afacere avand un plan bine pus la punct.
Dupa ce afacerea va fi demarata, poti vinde animalele celor care lucreaza in industria culinara sau chiar altor antreprenori. Este important sa gasesti oportunitati de afacere care sa iti aduca profit, insa putini oameni stiu ca exista inca un tip de carne de vaca ce nu este crescuta cu hormoni sau cu chimicale. Unii spun ca gustul carnii nu este acelasi, si asta din cauza faptului ca hormonii schimba gustul autentic al carnii, diferenta fiind majora intre hranirea cu chimicale si hranirea naturala.
Sursa: www.startupbizhub.com
Tags: afacerivaciviteferma vaciafaceri vaciferma organica