Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deschide portile unui profit generos: ferma organica de vaci

de Andrioae Ruxandra 12 Aug. 2014 2700
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Carnea organica de vita este rezultatul cererii foarte mari de pe piata. Crescatorii au inceput sa creasca vacile strict cu mancare organica, avand o dieta vegetariana.

 
Majoritatea consumatorilor sunt de acord ca acest tip de carne este mai sanatos decat carnea non-organica, pentru ca este produsa de animale care au fost crescute fara hormoni de crestere si au o hrana fara chimicale si fara pesticide.
 
Carnea de vita non-organica poate fi introdusa in sistemul de carne organica atat timp cat animalul poate fi introdus in sistem dupa al treilea trimestru de gestatie. 
Vitelul trebuie crescut organic, la trei luni dupa nastere. Hrana organica a vacilor trebuie cumparata de la surse de incredere.
 
Este important ca fermierii sa tina evidenta hranirii vacilor si sa acorde importanta si altor activitati din cadrul fermei, toate animalele trebuie sa fie identificate si marcate dupa sex, starea sanatatii si alte criterii.
 
Pentru a avea o cireada sanatoasa de vaci, mediul in care acestea vor creste trebuie sa fie curat si in cele mai bune conditii. Vacile trebuie sa fie libere si sa fie testate medical, pentru ca nu cumva carnea sa fie contaminata.
 
Vaccinarea este aprobata, dar nu si administrarea altor medicamente. Trebuie sa tii sub control parazitii si toata hrana sa fie cumparata de la un furnizor avizat din punct de vedere medical. Vacile nu trebuie injectate cu hormoni de crestere, ci trebuie lasate sa se dezvolte natural.
 
Costul producerii carnii organice per kilogram este cu 35% mai scump decat carnea obisnuita de vaca, avand in vedere costurile ridicate ale hranei si al ingrijirii. Costurile nete sunt cu aproximativ 60% mai scazute decat costurile impuse de cresterea vitelor.
 
Industria are o nevoie stringenta de sprijin si de o infrastructura puternica. Cresterea organica a vitelor reprezinta o afacere care nu prea atrage interesul antreprenorilor, insa daca esti suficient de ambitios si iti doresti ca oamenii sa se hraneasca sanatos, poti incepe o astfel de afacere avand un plan bine pus la punct.
 
Dupa ce afacerea va fi demarata, poti vinde animalele celor care lucreaza in industria culinara sau chiar altor antreprenori. Este important sa gasesti oportunitati de afacere care sa iti aduca profit, insa putini oameni stiu ca exista inca un tip de carne de vaca ce nu este crescuta cu hormoni sau cu chimicale. Unii spun ca gustul carnii nu este acelasi, si asta din cauza faptului ca hormonii schimba gustul autentic al carnii, diferenta fiind majora intre hranirea cu chimicale si hranirea naturala.
 
Sursa: www.startupbizhub.com
 


Tags: afacerivaciviteferma vaciafaceri vaciferma organica

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Genti si huse pentru laptopul tau. Materiale recomandate, oferte si dimensiuni potrivite

de Idei de afaceri
19 Iun 2019
Laptopul reprezinta unul dintre aliatii principali in activitatea noastra zilnica, atat in actiunile din viata profesionala, cat si in timpul nostru...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]