Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deschiderea unei cofetarii la tara: de la vis la realitate

59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Prajiturile facute in casa ne aduc aminte de copilarie, de bunici. Din pasiune pentru dulciurile facute in casa, Anca Tecsor impreuna cu mama si matusa ei au deschis o cofetarie in satul Dobroesti. Business-ul este in continua crestere, iar in perioada Sarbatorilor cantitatea de dulciuri facute in laboratorul din Dobroesti se dubleaza.

Tuturor ne plac dulciurile. Pe acest lucru a mizat Anca Tecsor, iar acum afacerea sa a ajuns la un rulaj de un milion de lei. Impreuna cu mama si matusa sa au reusit sa valorifice retetele traditionale de prajituri, cozonaci sau alte preparate de patiserie prin infiintarea unei afaceri. Retetele prajiturilor sunt cele traditionale, in timp ce produsele de patiserie sunt facute dupa retetele bunicii sale.

Cu putine resurse si intr-un spatiu mic au pus bazele unui laborator de patiserie si cofetarie. Produsele au fost foarte apreciate, si cu timpul, numarul clientilor a inceput sa creasca.

„Intrucat locatia acelui vechi laborator nu permitea modificari pentru adaptarea la cerintele sanitar-veterinare si de siguranta a alimentelor impuse prin legislatia aplicata dupa aderarea Romaniei la UE, s-a decis inceperea unui nou proiect“, a explicat Anca pentru capital.ro.

Bunicul antreprenoarei i-a cedat un teren, iar mai tarziu a accesat fonduri europene si a deschis acolo un nou laborator care sa se alinieze la standardele europene. In 2011 a fost infiintata cofetaria Anira, care are o suprafata de 568 de metri patrati si este dotata cu cele mai moderne utilaje pentru realizarea prajiturilor.

"(...) Pentru construirea si amenajarea interioara a spatiilor de fabricatie, depozitare si desfacere a produselor s-a tinut cont de toate prevederile legislatiei europeane referitoare la siguranta alimentara.

Spatiile de fabricatie, depozitare si vanzare a produselor de patiserie-cofetarie sunt dotate cu utilaje, instalatii si echipamente moderne care asigura atat conditii optime de lucru, depozitare si transport, cat si respectarea cerintelor generale de igiena cu aplicabilitate in industria alimentara.", se precizeaza pe site-ul cofetariaanira.ro.

 In 2015, cifra de afaceri a cofetariei a ajuns la un milion de lei.

Anca are contracte cu firme de catering si restaurante, asadar afacerea are mare potential de dezvoltare in urmatorii ani. Pe viitor se gandeste sa deschida una sau doua cofetarii in Bucuresti.



Tags: cofetariepatiserieafacere la tarafonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]