Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Deschiderea unei cofetarii la tara: de la vis la realitate
Prajiturile facute in casa ne aduc aminte de copilarie, de bunici. Din pasiune pentru dulciurile facute in casa, Anca Tecsor impreuna cu mama si matusa ei au deschis o cofetarie in satul Dobroesti. Business-ul este in continua crestere, iar in perioada Sarbatorilor cantitatea de dulciuri facute in laboratorul din Dobroesti se dubleaza.
Tuturor ne plac dulciurile. Pe acest lucru a mizat Anca Tecsor, iar acum afacerea sa a ajuns la un rulaj de un milion de lei. Impreuna cu mama si matusa sa au reusit sa valorifice retetele traditionale de prajituri, cozonaci sau alte preparate de patiserie prin infiintarea unei afaceri. Retetele prajiturilor sunt cele traditionale, in timp ce produsele de patiserie sunt facute dupa retetele bunicii sale.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cresterea prepelitelor japoneze
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Cu putine resurse si intr-un spatiu mic au pus bazele unui laborator de patiserie si cofetarie. Produsele au fost foarte apreciate, si cu timpul, numarul clientilor a inceput sa creasca.
„Intrucat locatia acelui vechi laborator nu permitea modificari pentru adaptarea la cerintele sanitar-veterinare si de siguranta a alimentelor impuse prin legislatia aplicata dupa aderarea Romaniei la UE, s-a decis inceperea unui nou proiect“, a explicat Anca pentru capital.ro.
Bunicul antreprenoarei i-a cedat un teren, iar mai tarziu a accesat fonduri europene si a deschis acolo un nou laborator care sa se alinieze la standardele europene. In 2011 a fost infiintata cofetaria Anira, care are o suprafata de 568 de metri patrati si este dotata cu cele mai moderne utilaje pentru realizarea prajiturilor.
"(...) Pentru construirea si amenajarea interioara a spatiilor de fabricatie, depozitare si desfacere a produselor s-a tinut cont de toate prevederile legislatiei europeane referitoare la siguranta alimentara.
Spatiile de fabricatie, depozitare si vanzare a produselor de patiserie-cofetarie sunt dotate cu utilaje, instalatii si echipamente moderne care asigura atat conditii optime de lucru, depozitare si transport, cat si respectarea cerintelor generale de igiena cu aplicabilitate in industria alimentara.", se precizeaza pe site-ul cofetariaanira.ro.
In 2015, cifra de afaceri a cofetariei a ajuns la un milion de lei.
Anca are contracte cu firme de catering si restaurante, asadar afacerea are mare potential de dezvoltare in urmatorii ani. Pe viitor se gandeste sa deschida una sau doua cofetarii in Bucuresti.
Articole conexe
Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene
de Idei de afaceriAfaceri la tara: cum sa infiintezi o livada de meri cu fonduri europene
de Alina ConstantinescuO antreprenoare din Vrancea a infiintat o ciupercarie cu fonduri europene
de Alina ConstantinescuAfacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit