Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Despre Business Coaching, cu dragoste
In momentul in care dobandesti o anumita vizibilitate ca si publicatie (fie ea scrisa sau online), situatia se schimba. Te cauta lumea, te cauta antreprenorii, te cauta trainerii. Cei mai avizati oameni care pot oferi expertiza in business sunt, bineinteles, cei de afaceri si coacherii de business. De la Mihai Stanescu (un mentor de afaceri binecunoscut), pana la Claudiu Apostol (care administreaza o companie in plina ascensiune), de la Warren Buffett (cel mai popular investitor din lume), pana la Richard Branson (fondatorul gigantului Virgin), business-ul se intersecteaza cu invatarea si invers. Ce iti trebuie pentru a ajunge business coach ("antrenor de afaceri")?
Un business coach ii incurajeaza pe clientii sai sa isi indeplineasca obiectivele de business. Decizia de a deveni business coach este cat se poate de inteleapta sau cel putin trebuie sa fie inteleapta, deoarece reprezinta un domeniu in plina ascensiune. Business coacherii isi incurajeaza, isi ghideaza si isi sustin clientii si afacerile acestora in privinta marketingului, a team-building-ului, a vanzarilor si managementului.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Pe masura ce tot mai multe companii au sesizat valoarea recrutarii unui business coach, oportunitatile pentru BUSINESS COACHING sunt URIASE. Trebuie sa fii disciplinat si autodidact pentru a dobandi succesul ca business coach, deoarece vei fi la randul tau antreprenor, liber profesionist, freelancer si vei fi responsabil pentru venitul si programul tau.
Daca vrei sa fii instalator, trebuie sa ai "ceva la mana". Pare simplu, pentru o meserie banala. Totusi, business coacherii au nevoie de mai mult decat o licenta. Aceasta le ofera credibilitate in fata clientilor. Faptele vorbesc insa prin cuvinte si reciproc. Un business coach va pune la bataie tot ceea ce stie pentru a-si multumi clientii. Exista multe companii care ofera instruire in business coaching si aceste cursuri te vor situa in anumite situatii ipotetice de coaching.
De asemenea, trebuie sa determini exact care este nisa ta in business coaching. Daca ai o anumita expertiza intr-un anumit domeniu, precum cel auto, medical, al IMM-urilor etc, ai putea sa te specializezi in business coaching de nisa.
Materialele tale de marketing trebuie sa includa informatii despre experientele tale personale de business, calificarile si modul in care te adresezi pietei specifice de business coaching.
Pune la lucru cartile de vizita, fluturasii, bannerele online. Distribuie materialele la evenimente specifice, catre partenerii tai, atunci cand participi la conferinte si intalniri ale comunitatii de business.
Angajeaza un business coach sau un coach de marketing, care sa iti ofere experienta unui mentor si foloseste de aceasta pentru a relationa cu viitorii tai clienti, cu valorile si realitatile demararii si mentinerii unui business.
Realizeaza interviuri cu business coacherii, pentru a intelege ce inseamna BUSINESS COACHING-ul ca profesie si creeaza legaturi cu toti mentorii din industrie.
Un business coach, trainer, speaker si antreprenor din Romania este Lorand Soares Szasz. In tinerete, s-a inscris la doua facultati, Studii Europene si Psihologie, dar in anul 2 a abandonat corabia pentru Portugalia.
Acolo a inceput sa lucreze ca GRADINAR la o mica firma; dupa trei ani, a ajuns in cadrul celei mai mari firme de business coaching din lume, ca manager de dezvoltare. Experienta dobandita in cadrul firmei i-a oferit expertiza pentru a lucra in programe de mentoring. Dupa succesul portughez, a decis sa revina in Romania.
Aici a luat fiinta Coaching4you, prima firma de antrenori de afaceri din Transilvania si singura din Romania care utilizeaza sistemul de coaching folosit in cea mai mare firma de business coaching din lume.
La primul sau eveniment au venit doar 18 oameni, majoritatea rude si prieteni. A vrut sa isi stranga jucariile si sa plece acasa, dar dupa semnarea primului contract de coaching, a fost "asaltat" de sute de traininguri.
"Ma mira cei care termina facultatea si nu mai merg niciodata la traininguri, seminarii si nu mai citesc. E ca si cum ai pune benzina o data la masina si te-ai astepta sa mearga pana mori. E imposibil! In dezvoltarea ta personala e la fel, trebuie sa alimentezi tot timpul", spune Lorand.
Asadar, esti gata sa "alimentezi"?
sursa foto: www.sxc.hu
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit