Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doi intreprinzatori au pus bazele unei afaceri de succes: microfabrica de bere

de Nita Alina 18 Ian. 2017 5530
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Laurentiu Banescu si Alexandru Geamanu au investit 250.000 de euro in propria fabrica de bere artizanala, in comuna Maneciu-Ungureni. Cei doi antreprenori au introdus pe piata romaneasca un nou concept - acela de "microberarie". Inca din primul an tinerii au reusit sa isi recupereze investitia si sa creeze un brand promitator: berea Zaganu.

Afacerea a luat nastere in anul 2012, cand Alexandru Geamanu – cu experienta in publicitate si Laurentiu Banescu – fost corporatist, au decis sa puna bazele unei microfabrici de bere.

Au pornit de la zero, nu aveau deloc experienta in zona de productie, a trebuit sa se familiarizam cu tot ce inseamna productia de bere. Isi doreau sa creeze un brand autentic de bere, care poarta un nume de rezonanta.

Cu bani proprii, imprumuturi de la cunostinte si credite au reabilitat o fabrica de bere  ce functionase pana prin 2011, dar care isi oprise activitatea, la poalele varfului Zaganu, aproape de statiunea Cheia. Au investit 250.000 de euro si cu doar patru angajati au dat drumul acum 4 ani la “Fabrica de Bere Buna”.

Au achizitionat echipamente noi si au modernizat unitatea de productie, au vorbit cu cativa oameni care mai lucrasera in fabrica si ulterior au devenit angajatii lor.

Numele berii fabricate la Maneciu vine tot din zona. Cei doi intreprinzatori spun  ca numele Zaganu este reprezentativ pentru productia de bere locala.

„A fost un brainstorming intens, in care am trecut prin cel putin 50 de nume, care mai de care mai neaose, iar in cele din urma am ales sa ne intoarcem la origini, la masivul Zaganu“, spun cei doi antreprenori.

Ingredientele folosite sunt naturale (apa, malt, trei tipuri de hamei si drojdie), iar imbutelierea si etichetarea se face manual. Cele doua tipuri de bere, blonda si bruna, sunt nepasteurizate si au o valabilitate de 45 de zile.
Capacitatea Fabricii de Bere Buna Zaganu este de circa 4.000 de hectolitri pe an.

Berea se vinde in restaurante, pub-uri si pe litoral, in perioada verii.

Pe langa cresterea vanzarilor, printre planurile de viitor ale lui Banescu si Geamanu se numara productia altor sortimente de bere.


Sursa: Agrointel


Tags: bere artizanalamicrofabrica de berebere zaganuafacere cu bere

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]