Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Doi intreprinzatori au pus bazele unei afaceri de succes: microfabrica de bere
Laurentiu Banescu si Alexandru Geamanu au investit 250.000 de euro in propria fabrica de bere artizanala, in comuna Maneciu-Ungureni. Cei doi antreprenori au introdus pe piata romaneasca un nou concept - acela de "microberarie". Inca din primul an tinerii au reusit sa isi recupereze investitia si sa creeze un brand promitator: berea Zaganu.
Afacerea a luat nastere in anul 2012, cand Alexandru Geamanu – cu experienta in publicitate si Laurentiu Banescu – fost corporatist, au decis sa puna bazele unei microfabrici de bere.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Au pornit de la zero, nu aveau deloc experienta in zona de productie, a trebuit sa se familiarizam cu tot ce inseamna productia de bere. Isi doreau sa creeze un brand autentic de bere, care poarta un nume de rezonanta.
Cu bani proprii, imprumuturi de la cunostinte si credite au reabilitat o fabrica de bere ce functionase pana prin 2011, dar care isi oprise activitatea, la poalele varfului Zaganu, aproape de statiunea Cheia. Au investit 250.000 de euro si cu doar patru angajati au dat drumul acum 4 ani la “Fabrica de Bere Buna”.
Au achizitionat echipamente noi si au modernizat unitatea de productie, au vorbit cu cativa oameni care mai lucrasera in fabrica si ulterior au devenit angajatii lor.
Numele berii fabricate la Maneciu vine tot din zona. Cei doi intreprinzatori spun ca numele Zaganu este reprezentativ pentru productia de bere locala.
„A fost un brainstorming intens, in care am trecut prin cel putin 50 de nume, care mai de care mai neaose, iar in cele din urma am ales sa ne intoarcem la origini, la masivul Zaganu“, spun cei doi antreprenori.
Ingredientele folosite sunt naturale (apa, malt, trei tipuri de hamei si drojdie), iar imbutelierea si etichetarea se face manual. Cele doua tipuri de bere, blonda si bruna, sunt nepasteurizate si au o valabilitate de 45 de zile.
Capacitatea Fabricii de Bere Buna Zaganu este de circa 4.000 de hectolitri pe an.
Berea se vinde in restaurante, pub-uri si pe litoral, in perioada verii.
Pe langa cresterea vanzarilor, printre planurile de viitor ale lui Banescu si Geamanu se numara productia altor sortimente de bere.
Sursa: Agrointel
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit