Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri 08 Sep. 2020 5470
4.14 din 22 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante daca nu esti influencer, IT-ist, politician sau…  antreprenor. Exista si exceptii, desigur, precum si acei specialisti, indiferent de domeniu, care au devenit experti si sunt remunerati pe masura notorietatii si a meritelor lor. Antreprenoriatul poate functiona, dar daca nu ai rabdare ca rezultatele sa vina in timp, atunci e necesar sa vanezi oportunitati.

Una dintre acestea, mai ales daca esti din Constanta, este sa iti deschizi o afacere de sezon pe litoral. In trei-patru luni ai reale sanse sa castigi sume de bani mai mult decat consistente, care sa te ajute sa te descurci un an intreg.

 

Daca ai bani stransi pentru o investitie sau ai de gand sa obtii finantare pentru un astfel de business, iata cateva idei de afaceri sezoniere: 

Magazin cu produse de sezon

Desigur, va exista tentatia sa continui activitatea si dupa ce trece vara, insa daca de la inceput aduci marfa de sezon, va fi oarecum normal sa inchei acest capitol odata cu venirea toamnei. O problema o poate reprezenta inchirierea spatiului, dar poti opta si pentru un cort amenajat corespunzator, unde sa oferi turistilor colaci de plaja, prosoape, slapi, bermude, costume de baie, lotiuni si uleiuri hidratante cu factor de protectie solara, palarii, tricouri, ochelari de soare si diverse jucarii pentru cei mici. Preturile trebuie sa fie acceptabile, iar cantitatea sa fie cea care primeaza, in ideea ca e necesar sa ai stocuri mari, mai ales daca prinzi un loc strategic, aproape de plaja. Desigur, o combina frigorifica cu bauturi racoritoare langa e binevenit, insa incepe mai intai cu produse neperisabile, pe care sa le achizitionezi ieftin si sa obtii reduceri in functie de marimea comenzii. Nu uita de dezinfectanti, servetele umede si masti de protectie, desigur.

 

Si cum iti va fi greu sa gasesti, pe langa tine, un vanzator, cel mai probabil va trebui sa angajezi pe cineva din provincie caruia sa ii asiguri cel putin cazarea. Pentru ca o cazare in regim hotelier, fie si la un hotel de doua-trei stele, cu strictul necesar, este foarte scumpa, e de preferat sa cauti printre anunturi imobiliare si sa gasesti o chirie convenabila pentru lunile in curs sau chiar sa achizitionezi, poate cu ajutorul unui credit, un apartament. Din toamna il vei putea inchiria oricum unui student, astfel ca investitia este una care merita.

Tonete de inghetata

Ca turist, nu simti ca este vara daca nu mananci o inghetata pe litoral, mai ales dupa o zi de plaja, cu un soare puternic. Afacerea cu comercializarea inghetatei nu presupune o investitie foarte mare, iar materia prima este convenabila. In plus, cumparatori se gasesc intotdeauna, mai ales la mare. Pentru a demara un astfel de business, ai nevoie de masina care sa faca inghetata si echipamente in care sa o pastrezi in conditii adecvate. Acestea pot fi achizitionate si din strainatate, cu cateva mii de euro. Pentru a te distinge de concurenta, alege, pe langa clasica vafa, arome variate, racoritoare si topping-uri fructate.

 

Important este sa iti doresti sa pui pe roate o astfel de afacere, constient fiind ca in timp ce toti din jurul tau vor fi in concediu si se vor distra, tu vei munci pe branci, dar rasplata va fi pe masura.

 

Sursa: pexels.com



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: idei de afacericonstantasezoninghetataimobiliareinvestitie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.14 din 5 - 22 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

6 idei de afaceri in care sa investesti in 2018

de Alina Constantinescu
01 Mar 2018
Punctul de pornire in demararea unei afaceri trebuie sa fie identificarea unor oportunitati de afaceri. Pentru a porni o afacere identificati o nisa...

Produsele handmade - cea mai profitabila afacere la domiciliu. O investitie de succes in Romania!

de Alina Constantinescu
16 Feb 2018
Fie ca va doriti un obiect realizat exact pe gustul dumneavoastra, fie ca vreti sa-i bucurati pe ceilalti, conceptul handmade inseamna o activitate...

Idei de afaceri la tara: deschiderea unui complex turistic, locul perfect pentru orice vacanta

de Alina Constantinescu
15 Nov 2017
Directiile de dezvoltare in mediul rural sunt numeroase dar si deosebit de diverse, de la activitati obisnuite pentru viata la tara, precum cresterea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]