Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Doua mici povesti de afaceri cu ciuperci si ciupercari
Dl Marius Rotariu, in clubul ciupercarilor: "De la varsta de 20 de ani am incercat mai multe mici afaceri: magazin mixt, disco-bar si chiar un atelier de confectii.
In cele din urma am ajuns la concluzia ca cele mai mari satisfactii financiare si personale sunt aduse de productia proprie. Am ales ciupercile deoarece nu cunosc in zona alti producatori si piata de desfacere este mult mai larga un alt motiv ar fi perioada scurta de la investitie la profit.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cresterea prepelitelor japoneze
In 2007 am inceput sa cultiv ciuperci Champignon cu compost cumparat de la Iasi de la dl. ing Paduraru, apoi am continuat cu ciuperci Pleurotus ostreatus.
Consider ca de la o mica afacere ar putea ajunge la o afacere de succes atata timp cat se persevereaza, indiferent de greutatile intalnite pe parcurs. Personal am investit timp, bani, munca si sperante si sper sa realizez curand ceea ce-mi doresc, adica sa ajung la o productie mult mai mare.“
A doua poveste a fost selectata din publicatia online: gorjexclusiv.ro
„Un preot din Stoina si unul din Valcea s-au asociat punand pe picioare singura ciupercarie din judetul Gorj. In timpul liber, slujitorii Domnului lasa deoparte sutana preoteasca si muncesc pentru a avea o productie cat mai buna de ciuperci.
Si-au construit o hala in Stoina in care au investit in jur de 50.000 euro si cultiva ciuperci pe o suprafata de 250 metri patrati, oferind pe piata din Dolj cele mai bune ciuperci.
Elementul principal in cultura de ciuperci il reprezinta compostul insamantat cu miceliu. Pentru ca in tara noastra calitatea acestuia lasa de dorit, preotii il cumpara din Ungaria, avand la adresa ungurilor numai cuvinte de lauda.
De asemenea, o perioada de 7-8 zile se uda cu o anumita cantitate de apa, dupa un grafic si in anumiti parametri termici, supraveghindu-se umiditatea, CO2, altfel spus totul este monitorizat de o camera de comanda semi-automatizata.“
Articole conexe
Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral
de Idei de afaceriMasinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila
de Florin AmarieiProfita de un motor verificat pentru afacerea ta online!
de Florin AmarieiSalvarea mediului inconjurator poate fi o afacere
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit