Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Drumul vinului - un drum atat de profitabil pentru zeci de afaceri
Orice doritor, nu doar specialistii sau degustatorii autorizati de vinuri, poate pleca intr-o aventura de 2-3 zile sau chiar mai mult pentru a savura deliciile unei zone ... la pahar. Singura problema pare una de promovare, pentru ca doritori ar fi, insa initiativele de genul "Drumul Vinului" nu ajung decat la urechile a prea putini dintre ei.
In ultimii ani, implicarea producatorilor de vinuri dar si a intreprinzatorilor din turism a avut menirea de a scoate din anonimat aceasta oportunitate deosebita atat pentru turism cat si pentru podgoreni.Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cultura de sofran
Cultura castravetelui anti-diabet
Cresterea prepelitelor japoneze
Pe de o parte cei care produc vinul au interesul ca publicul sa le vada plantatiile, sa le viziteze cramele,sa asculte povestea obtinerii vinului si apoi sa-l ofere spre degustare chiar la locul nasterii lui.
Totul cere timp si un loc de odihna intre vizite astfel ca, pentru turism, este o buna oportunitate de a intra in scena. O simbioza perfecta!
In urma cu cativa ani, turismul viticol era apreciat mai mult de turistii straini decat de conationali. Spre exemplu, la Crama Urlateanu numarul turistilor este jur de 3.000 pe an, sezonul fiind din aprilie pana la finele lui octombrie.
Lucrurile par sa se echilibreze in prezent, iar investitiile facute in ultima vreme ne arata ca suntem pe drumul bun pentru a exploata la adevarata valoare aceste atractii.
In Romania sunt mai multe regiuni viticole, insa niciuna dintre acestea nu are un numar atat de mare de producatori si nu a ajuns la un asemenea grad de dezvoltare precum Dealu Mare.
Factorul principal poate fi apropierea de Bucuresti, doar 80 de kilometri, dar si asezarea geografica ideala pentru cultivarea vitei de vie.
Iata cateva exemple de producatori din zona: Crama Basilescu, Lacerta, SERVE, Aurelia Visinescu, Budureasca, Domeniile Dealu Mare Urlati, Davino,Rotenberg, Vinarte etc.
„Turismul viticol in Romania este ca si vinul de ca litate romanesc, abia la inceput,“ afirma Anca Lupu, proprietarul unei pensiuni din zona.
„Are un trecut destul de limitat (familiile boieresti care isi petreceau verile la conacele din zonele viticole si apoi in perioada comunista, cativa favorizati ai regimului, puteau cu adevarat sa se bucure de resursele si placerile viei si vinului).
Azi insa putem pune la dispozitia oricarei persoane care este iubitoare de vin sau doritoare sa petreaca cateva momente linistite intr-un peisaj placut, posibilitatea sa deguste vinuri deosebite, sa viziteze cramele din zona, sa se plimbe cu trasura prin vie etc.“
Articole conexe
Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral
de Idei de afaceriMasinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila
de Florin AmarieiProfita de un motor verificat pentru afacerea ta online!
de Florin AmarieiSalvarea mediului inconjurator poate fi o afacere
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit