Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Dupa pensionare, a dat lovitura in afaceri. Vinde dulceata de ceapa, ardei iute, soc si gogonele
Margit Balint din Harghita, in varsta de 67 de ani, a inceput o afacere cu dulceturi si siropuri bio, iar potrivit acesteia, secretul succesului sta in curajul de a experimenta combinatii noi care sa surprinda consumatorii.
O pensionara a cucerit piata cu retete unice de dulceata de ceapa, ardei iute, soc si gogonele. Toate produsele realizate in gospodarie sunt vandute la targurile de produse traditionale. Desi are 67 de ani, femeia merge la toate targurile organizate in tara pentru a face cunoscute dulceturile sale bio.Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cultura de sofran
Timp de 37 de ani a lucrat ca gestionara la magazinul satesc din Lupeni, judetul Harghita. Pentru ca avea mult timp liber dupa pensionare, s-a gandit sa valorifice fructele si legumele din gradina tranformandu-le in dulceata. Legumele provin din propria gradina iar fructele, din padurile din apropierea casei sale.
Pentru ca bunatatile erau foarte apreciate de prieteni si cunoscuti, s-a gandit sa isi transforme pasiunea intr-un adevarat business. Ajutata de familie, a investit toate economiile in afacerea sa.
Mai intai a inceput sa prepare dulceata de mere, prune si alte fructe pe care le avea la indemana, si treptat, a inceput sa le diversifice. Astfel, antreprenoarea a reusit sa realizeze peste 40 de tipuri de dulceturi din fructe si legume. Pe langa acestea, mai pregasteste siropuri de salcam, visine, capsuni, catina, papadie, con, soc, zmeura sau trandafiri.
Retetele iau nastere din imaginatia sa bogata, nu are un caieer cu retete, iar recent a incercat sa prepare dulceata de conuri de brad. Combinatiile care nu i-au iesit din prima, asa ca de-a lungul timpului a facut nenumarate experimente pana cand preparatele au iesit asa cum trebuie.
„Toata lumea imi cere acum gem de ardei iute, care este dulce si iute in acelasi timp. Lumea e curioasa si cumpara sa vada cum e“, explica Margit pentru Adevarul.ro.
Preturile dulceturilor variaza intre 10 lei cum sunt cele de mar sau prune si 25 de lei pentru cele care necesita mai multa munca, cum e cea de soc sau de coacaze. Siropurile costa si ele intre 20 si 25 de lei, in functie de fructele folosite si munca depusa.
„La dulceata de conuri de brad folosesc conurile adunate de familia mea. Acestea sunt spalate bine si puse la fiert in apa cat sa le acopere. Dupa ce le-am fiert bine, le luam de pe foc sa se raceasca, dupa care le tocam. Dupa aceea vin iar puse la fiert, iar la fiecare kilogram de conuri pun 600 de grame de zahar“, dezvaluie doamna Margit.
Dupa preparare, borcanele sunt tinute la rece, in camara.
Articole conexe
Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu
de Alina ConstantinescuFlorarie online: cum sa transformi pasiunea pentru flori in afacere profitabila
de Idei de afaceriAfacere profitabila si de viitor: cosmetice naturale fabricate in Franta. Povestea La Maison du Savon de Marseille
de Alina ConstantinescuCum sa transformi pasiunea pentru vinuri in afacere profitabila
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit