Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dupa pensionare, a dat lovitura in afaceri. Vinde dulceata de ceapa, ardei iute, soc si gogonele

de Nita Alina 17 Ian. 2017 5513
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Margit Balint din Harghita, in varsta de 67 de ani, a inceput o afacere cu dulceturi si siropuri bio, iar potrivit acesteia, secretul succesului sta in curajul de a experimenta combinatii noi care sa surprinda consumatorii.

O pensionara a cucerit piata cu retete unice de dulceata de ceapa, ardei iute, soc si gogonele. Toate produsele realizate in gospodarie sunt vandute la targurile de produse traditionale. Desi are 67 de ani, femeia merge la toate targurile organizate in tara pentru a face cunoscute dulceturile sale bio.

Timp de 37 de ani a lucrat ca gestionara la magazinul satesc din Lupeni, judetul Harghita. Pentru ca avea mult timp liber dupa pensionare, s-a gandit sa valorifice fructele si legumele din gradina tranformandu-le in dulceata. Legumele provin din propria gradina iar fructele, din padurile din apropierea casei sale.

Pentru ca bunatatile erau foarte apreciate de prieteni si cunoscuti, s-a gandit sa isi transforme pasiunea intr-un adevarat business. Ajutata de familie, a investit toate economiile in afacerea sa.

Mai intai a inceput sa prepare dulceata de mere, prune si alte fructe pe care le avea la indemana, si treptat, a inceput sa le diversifice. Astfel, antreprenoarea a reusit sa realizeze peste 40 de tipuri de dulceturi din fructe si legume. Pe langa acestea, mai pregasteste siropuri de salcam, visine, capsuni, catina, papadie, con, soc, zmeura sau trandafiri.

Retetele iau nastere din imaginatia sa bogata, nu are un caieer cu retete, iar recent a incercat sa prepare dulceata de conuri de brad. Combinatiile care nu i-au iesit din prima, asa ca de-a lungul timpului a facut nenumarate experimente pana cand preparatele au iesit asa cum trebuie.

„Toata lumea imi cere acum gem de ardei iute, care este dulce si iute in acelasi timp. Lumea e curioasa si cumpara sa vada cum e“, explica Margit pentru Adevarul.ro.

Preturile dulceturilor variaza intre 10 lei cum sunt cele de mar sau prune si 25 de lei pentru cele care necesita mai multa munca, cum e cea de soc sau de coacaze. Siropurile costa si ele intre 20 si 25 de lei, in functie de fructele folosite si munca depusa.

„La dulceata de conuri de brad folosesc conurile adunate de familia mea. Acestea sunt spalate bine si puse la fiert in apa cat sa le acopere. Dupa ce le-am fiert bine, le luam de pe foc sa se raceasca, dupa care le tocam. Dupa aceea vin iar puse la fiert, iar la fiecare kilogram de conuri pun 600 de grame de zahar“, dezvaluie doamna Margit.

Dupa preparare, borcanele sunt tinute la rece, in camara.



Tags: afacere cu dulceatasiropuri biodulceata bioafacere profitabilaafacere de familie

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu

de Alina Constantinescu
28 Feb 2018
Adoram obiectele handmade pentru ca ne infrumuseteaza locuintele, birourile, pentru ca ne relaxeaza si ne ofera o senzatie de armonie deplina. Apelam...

Florarie online: cum sa transformi pasiunea pentru flori in afacere profitabila

de Idei de afaceri
06 Feb 2018
Aranjamentele florale au devenit unele dintre cele mai creative moduri de a transmite un mesaj privat sau de business, iar investitiile in aceste...

Afacere profitabila si de viitor: cosmetice naturale fabricate in Franta. Povestea La Maison du Savon de Marseille

de Alina Constantinescu
15 Ian 2018
Succesul apartine intotdeauna oamenilor curajosi si vizionari. Iata un exemplu de succes care arata ca o doza de curaj, o idee originala si...

Cum sa transformi pasiunea pentru vinuri in afacere profitabila

de Alina Constantinescu
16 Oct 2017
Pasionat de vinurile de calitate, Virgil Harabagiu a accesat fonduri europene pentru a pune bazele unei unitati de vinificatie-procesare in comunca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]