Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Escalada, o afacere din care se scot bani frumosi

de Alina Constantinescu 10 Ian. 2018 3522
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dupa ce ani de zile au lucrat peste hotare, Alex si Adina Codreanu si-au deschis o afacere in Romania, o sala de escalada. Alex, in varsta de 39 de ani, spune ca a fost mereu atras de alpinism si natura. A absolvit mai intai Facultatea de Geografie, apoi Geologie Inginereasca si mai tarziu s-a transferat la Geofizica. Dupa absolvire a lucrat ca instructor de escalada. Cine s-ar fi gandit ca pasiunea pentru catarat se poate transforma in timp intr-un business?

Numarul tot mai mare al practicantilor de escalada i-a determinat pe sotii Codreanu sa deschida o sala specializata pentru copii. Conceptul din spatele acestui club de aventura este simplu: dorinta de a le oferi copiilor instrumentele si abilitatile necesare pentru a se dezvolta armonios.

NoGravity inseamna ateliere de robotica, paleontologie, educatie montana, orientare urbana si excursii tematice dar si explozie de culori, creativitate, pasiune.

"(...) Experienta ca voluntar a Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei pe care el si sotia lui au avut-o ca adolescenti, au dus la dezvoltarea unui nou concept NoGravity Club, un parc de aventura in interior, in care copiii fac sport si invata sa-si depaseasca limitele la inaltime, intr-un mediu colorat si vesel, cu tematica spatiala.", se arata pe site-ul antreprenorilor.

Investitia a fost substantiala, 150.000 de euro, bani care au provenit atat din economiile pe care le aveau cat si din vanzarea unui apartament si a unui teren. Desi nu au avut in spate o experienta anterioara intr-un business, tinerii au pariat totul pe o carte. Impreuna au reusit sa aduce afacerea pe profit in al treilea an de la deschidere.

Alex spune ca numarul maxim de copii care pot participa simultan la activitatile de aventura, escalada si tiroliana este de 30. Activitatea preferata de copii este tiroliana, iar numarul instructorilor variaza de la 3 la 9, in functie de numarul copiilor si varsta acestora.

Desi este considerat un sport extrem, escalada este o activitate placuta, inedita in Romania, care dezvolta in mod armonios musculatura corpului.

De asemenea, in cadrul scolilor de vara NoGravity Club, timp de 5 zile, copiii au ocazia de a invata diferite lucruri in cadrul atelierelor tematice.

Alex este de parere ca pentru a avea succes in Romania trebuie sa ai incredere in tine si in ideile tale.


Sursa: Agerpres


Tags: escaladasport extremalpinismnogravity

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]