Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Etapele si necesitatile construirii unei ferme de vipere
Exista mai multe etape in construirea unei ferme de vipere, pentru a ajunge la performantele unei mari crescatorii se pleaca de la stadiul de laborator, in care se pot intretine pana la 20-40 de vipere.
Pentru acest numar de animale este suficient un terariu mare, cu suprafata de 2-3 mp sau 3 lazi de crestere individuala in care incap 20 de cutii. Pentru soareci, daca doriti sa-i cresteti singuri, desi la acest nivel nu este neaparat nevoie, sunt necesare 5 borcane de 10 l, in care se vor pune 10 femele si 3-4 masculi ca reproducatori. Recomandam sa se inceapa cu specia de vipera ammodytes care se adapteaza usor la conditiile de captivitate.Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Cresterea prepelitelor japoneze
In acest stadiu nu trebuie sa va intereseze atat de mult productia, fiind bine sa va concentrati asupra realizarii unui „optim” in ceea ce priveste activitatea, timpii ocupati, calitatea produsului. Productia anuala poate ajunge la 10-20 g venin.
Cheltuielile in aceasta etapa au o variabilitate ce depinde de experienta fiecaruia, dar nu se depaseste suma de 10.000 de euro, din care cea mai mare parte se duce pe achizitionarea viperelor si restul, aproximativ 500 de euro sunt necesari pentru cheltuieli de amenajare, pentru instrumentar si confectionarea terariilor. Consideram ca un spatiu cu o suprafata de maximum 12 mp poate fi gasit cu usurinta.
Este etapa in care se fac cel mai usor imbunatatiri si modificari pentru a realiza mai tarziu o investitie eficienta. Atunci cand considerati ca v-ati insusit cunostintele de baza, se poate trece la urmatoarea etapa.
Etapa de ferma mica
Investitia este de cuprinsa intre 10.000 si 20.000 de euro, in aceasta etapa trebuie sa existe un spatiu in care se separa cele trei activitati de baza: cresterea soarecilor, cresterea viperelor si laboratorul de prelucrare a veninului. Se considera ca deja stapaniti o metoda de inmultire a viperelor, asa ca in aceasta etapa nu se mai cheltuie pe achizitionare. Trebuie sa detineti 3-4 terarii mari si bateriile de crestere individuala sa le folosim pentru cresterea puilor. Numarul de soareci reproducatori trebuie sa creasca la ...
>>>Cititi continuarea acestui capitol si informatiile necesare pentru a va demara si conduce cu succes o afacere cu propria ferma de vipere!
Articole conexe
Ferma de vipere: Detalii despre Vipera ammodytes (vipera cu corn)
de Ideideafaceri.roFerma de vipere - Detalii esentiale despre Vipera ursini (vipera de stepa)
de Zenobia BadescuFerma de vipere - Detalii despre Vipera berus (vipera comuna)
de Zenobia BadescuFerma de vipere - Cum arata terariile viperelor?
de Zenobia BadescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit