Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fabrica de suc de mere, o nisa ce poate aduce succesul

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O fabrica este o afacere de care foarte multi oameni se feresc. Necesita cheltuieli mai mari, mult mai multe aprobari, standarde de igiena, angajati si utilaje care sa ajute la productie. Insa nu totul este imposibil, iar daca esti dispus sa risti, o poti face pana la capat, ba chiar sa si castigi. Un astfel de exemplu il dau doi romani, Andrei Morosanu si Andrei Toma, care s-au apucat de producerea sucului de mere 100% natural si au mare succes.

 
Au inceput cu un imprumut bancar de 30.000 de euro, au mai adaugat economiile pe care le aveau si au investit intr-o hala parasita, pe care au inchiriat-o. Acelasi lucru poate face oricine se hotaraste sa inceapa o astfel de afacere. 
Hala a trebuit sa fie adusa la standardele cerute de Uniunea Europeana, iar utilajele au fost achizitionate din Germania.
 
Cum este si normal, inainte de a incepe o afacere trebuie sa te documentezi foarte bine, sa vezi care ar fi nisa de piata cea mai profitabila si sa te apuci de treaba. In cazul celor doi au fost merele. Dupa documentarea propriu-zisa ai nevoie de avizele necesare. 
 
Cei doi au constatat ca orasul lor, Suceava, are un potential mare in productia de mere. Din acestea, ei si-au dorit ca sucul produs sa fie natural 100%, insa au intampinat unele dificultati in ceea ce priveste credibilitatea. A fost necesar sa isi convinga potentialii clienti  ca sucul nu are niciun aditiv suplimentar si niciun indulcitor care sa ii afecteze calitatea.
Utilajul achizitionat de cei doi este adus din Germania si are un potential de productie de aproximtaiv 1.300 - 1.500 de litri de suc de mere. Aceasta productie inseamna circa trei tone de mere prelucrate. 
 
Fabrica nu este una mare, fiind la inceput de drum. Pentru inceput sunt sase angajati care se ocupa de toata productia. In plus, nici nu au nevoie de foarte multi angajati, pentru ca cea mai mare parte a prelucrarii este facuta de aparatura. Cei doi se gandesc sa extinda fabrica si sa inceapa sa prelucreze si alte fructe, cum sunt perele, ciresele, visinele, caisele, piersicile sau fructele de padure. Pentru asta au nevoie de un sistem mai special care sa ii ajute sa scoata samburii pentru a putea produce sucul.
 
Imbutelierea sucului se face in cutii de trei – cinci litri, pentru a fi convenabile cumparatorilor. Cutiile sunt foarte utile depozitarii in frigider. Pe langa acestea, care sunt destinate magazinelor, mai produc si cutii de 10 - 20 de litri pentru restaurante si pensiuni. Pretul practicat este de aproximativ 6 lei pe litru. 
 
Este bine sa cauti o colaborare cu unele magazine care sa iti promoveze produsul, mai ales cand esti la inceput. Cei doi suceveni se bucura de ajutorul celor de la Killer si Facos. 
 
Un atu este acela ca produsul este prelucrat in maximum 48 de ore de la achizitionare, ceea ce face ca proprietatile fructului sa nu se piarda. Sucul are valabilitate un an, iar dupa desfacere este valabil 30 de zile.
 


Tags: afaceriantreprenorifabrica mereafaceri mereafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]