Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de iepuri infiintata cu fonduri europene - afacerea unei tinere din Dambovita

de Botezatu Razvan 27 Feb. 2017 14273
4.37 din 143 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inca de mica, Andreea a avut o pasiune pentru iepuri, pe care ii crestea pe balcon. Intre timp, tanara in varsta de 28 de ani s-a mutat in comuna Aninoasa si ideea afacerii a inceput sa prinda contur. Pentru ca nu avea bani stransi pentru demararea afacerii, a accesat fonduri europene in valoare de 16.000 de euro.

Inca de la inceput, tanara in varsta de 28 de ani si-a dorit dezvoltarea afacerii de familie, dar nu avea resursele  financiare pentru a face acest lucru.

Fire ambitioasa, tanara a dorit sa dezvolte afacerea de familie si a reusit acest lucru prin accesarea fondurilor nerambursabile. Este vorba despre o ferma de 420 de iepuri de care se ocupa alaturi de parinti si pe care a modernizat-o cu bani europeni.

„Inceputa ca o pasiune, cresterea iepurilor a devenit, in timp, o afacere rentabila, in care merita investit”, apreciaza Andreea-Diana Matei din comuna Aninoasa, judetul Dambovita.

Principalele activitati desfasurate in cadrul implementarii proiectului au fost marirea efectivului de iepuri de la 440 la 540 si cresterea dimensiunii economice a fermei prin arendarea a 0,60 hectare de teren agricol pentru cultivarea bazei furajere necesare cresterii iepurilor.

In prezent, ferma este populata cu 540 de iepuri din rasele Californian, Berbec German, Fluture German, Marele Alb si cativa pitici.

Cei mai multi iepuri sunt comercializati prin intermediul internetului, iar pretul variaza de la 25 de lei pentru un mascul de o luna si jumatate la 40 de lei femela de aceeasi varsta, dar poate ajunge la 150-200 de lei un exemplar, in functie de rasa si varsta.

Pentru a reduce cheltuielile cu incalzirea spatiului, Andreea-Diana Matei doreste sa monteze panouri solare, continuand astfel dezvoltarea fermei.


Sursa: Publicatia "Bune practici", RNDR, nr 16, anul II, aprilie 2015


Tags: ferma de iepuricresterea iepurilorafacere cu iepurifonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.37 din 5 - 143 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene

de Idei de afaceri
02 Oct 2017
Serviciile au fost si vor ramane intotdeauna tipul de activitate care nu presupune in mod obligatoriu existenta unor resurse materiale considerabile...

Afaceri la tara: cum sa infiintezi o livada de meri cu fonduri europene

de Alina Constantinescu
14 Sep 2017
Tot mai multi romani sunt interesati sa porneasca propria afacere si astfel isi indreapta atentia spre sectorul pomicol, si asta deoarece activitatea...

O antreprenoare din Vrancea a infiintat o ciupercarie cu fonduri europene

de Alina Constantinescu
12 Sep 2017
Avand in vedere cresterea cererii de ciuperci pe piata din Romania, Chiric Corina din comuna Vrancioaia, judetul Vrancea a accesat fonduri europene...

Afacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare

de Alina Constantinescu
29 Aug 2017
Piata produselor ecologice este pe o traiectorie ascendenta. Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa. Daca aveti un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]