Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de melci pe 100 de hectare

de Marian Curelaru 03 Mar. 2014 3495
3 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nikos Chlepas, un investitor grec activ pe piata romaneasca de 14 ani, vrea sa puna bazele celei mai mari ferme de crestere a melcilor din Europa. El a inceput de anul trecut afacerea cu melci in comuna Tatarusi, judetul Iasi, ferma avand in prezent 10 hectare. Ambitiile sale sunt insa mult mai mari. Chlepas vrea sa extinda ferma pe o suprafata de 100 de hectare, iar investitia il va costa 5 milioane de euro, informeaza "Ziarul de Iasi".

"Dorim sa facem cea mai mare ferma de melci din Europa. Momentan, cea mai mare ferma de melci din lume este in Grecia. Aceasta are 80 de hectare", a declarat investitorul grec pentru "Ziarul de Iasi". Nikolaos Chlepas s-a facut cunoscut prin investitiile sale in fabricile de mobila Neoset, dar si prin mai multe proiecte imobiliare in Capitala. De asemenea, el a fost actionar majoritar la echipele de baschet Olimpia si Rapid Bucuresti.

Compania Beta Global Trading SRL, prin intermediul careia Chlepas va investi in comuna Tatarusi, a fost infiintata in decembrie 2013, potrivit datelor de la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Administratorul firmei, Cristina Stroe, a declarat ca Beta Global Trading SRL va exporta in principal catre o societate partenera din Grecia, dar si in tarile din vestul Europei. "Avem parteneri in Grecia, dar vom exporta si in Franta, Italia, Spania si Portugalia. Anul acesta cu siguranta vom ajunge la potential maxim, la o ferma extinsa pe 100 de hectare. In acest moment suntem la 10% din acest potential. Amenajam terenul, il insamantam, instalam sistemul de irigatii", a declarat Stroe. Aceasta a mai spus ca investitia pentru 5 hectare se ridica la suma de 250.000 euro. Oficialul Beta Global Trading SRL a aratat ca partenerul de afaceri elen, societatea "Helix Fereikos",  care are peste 197 de ferme de melci in toata Grecia, va asigura si partea de instruire pentru dezvoltarea fermei.

Exporturi de cinci milioane de euro

Potrivit Ziarului Financiar, segmentul carnii de melc reprezinta o parte infima din industria carnii in Romania, astfel incat cea mai mare parte a melcilor este destinata exportului in tari precum Franta, Germania si Italia. Anul trecut, Romania s-a clasat pe locul trei in clasamentul exportatorilor de melci proaspeti, congelati si procesati din spatiul comunitar, cu livrari de 4,5 milioane de euro, devansand la acest capitol tari precum Lituania, Belgia, Danemarca, Letonia si Italia.

Pe primele doua pozitii sunt Franta cu 18 milioane de euro si Grecia cu 11,5 milioane de euro. Intreaga piata europeana de export pentru melci s-a ridicat anul trecut la 26,1 milioane de euro, potrivit datelor Eurostat.

In primele 11 luni ale anului trecut, exporturile romanesti de carne de melc procesata s-au ridicat la 4,5 milioane de euro, in crestere cu 2,2% fata de intreg anul 2012. Firmele locale au livrat la extern circa 724 de tone de carne de melc la un pret mediu de 6,2 euro/kilogram.
"Productia merge in totalitate la export pentru ca in Romania nu exista o piata pentru astfel de produse. Noi exportam catre compania-mama din Franta si ei trimit la randul lor catre alte piete, o mare parte ajungand in Germania", a explicat pentru "Ziarul Financiar" Simona Rosu, administratorul firmei Rolux din Hateg (Hunedoara), cu afaceri de 2,7 milioane de euro anul trecut din procesarea carnii de melc.


Tags: ferma de melcinikolaos chlepasiasitatarusiinvestitii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

O afacere cu investitii minore ce aduce castiguri frumoase - bunul meserias

de Stanciu Ioana
13 Ian 2016
In Romania se construieste destul de mult, se fac permanent reamenajari de case si sedii de firme iar, materialele destinate amenajarii interioarelor...

Investitiile in aceasta afacere au devenit mai profitabile decat cele in aur, petrol sau actiuni

de Stefania Tanase
03 Sep 2015
In prezent se cumpara teren viticol in Romania si exista multi investitori interesati de aceasta afacere. De ce? Vinul se bucura de o lunga si...

Un business fara investitii initiale - servicii pentru notariate

de Dragos Craciun
08 Apr 2015
Premisele afacerii: O astfel de firma ofera servicii de curierat si arhivare notariatelor cu foarte multi clienti. De asemenea, se ocupa de obtinerea...

O afacere cu investitii minore ce aduce castiguri substantiale

de Bogdan Guta
01 Apr 2015
Este vorba despre comercializarea si instalarea parchetului la care puteti adauga, pentru ataregerea clientilor, si servicii de consultanta in acest...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]