Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de prepelite pentru productii mari de oua!

de Ideideafaceri.ro 25 Mai. 2012 3213
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Oul de prepelita reprezinta pentru japonezi un aliment foarte apreciat. El inlocuieste oul de gaina, deoarece este mult mai bogat in proteine si vitamine si este mult mai usor digerabil. Pe de alta parte, datorita ouatului frecvent al prepelitei, oul este intotdeauna proaspat. Este la fel de vandut ca si oul de gaina, dar pretul unui kg de oua de prepelita este superior pretului unui kg de oua de gaina.

Daca exista aceasta diferenta de pret intre ouale de prepelita si cele de gaina, trebuie sa tinem seama ca oul de prepelita cantareste aproximativ 10-12 g, iar cel de gaina cantareste 50-65 g. Cu alte cuvinte, oul de prepelita reprezinta o cincime din greutatea oului de gaina si astfel diferentele de pret sunt minime.

Este interesant de notat faptul ca greutatea oului de prepelita reprezinta 7% din greutatea corporala a pasarii ouatoare, deci numarul si greutatea oualor vor fi in directa legatura cu alimentatia.

Aceasta trebuie sa fie abundenta si mai ales bogata in proteine. In Japonia, pretul de vanzare a unui ou este evaluat la 7 centime, pretul de revenire este fixat la 3 centime, bazandu-se pe faptul ca pasarea consuma 22,5 g de aliment pe zi.

Variatii de greutate a oualor la aceeasi pasare si pentru aceeasi alimentatie se pot observa in
cursul vietii acesteia: primul oua este sensibil mai mic decat cele ouate la cateva luni dupa aceea, iar coaja acestuia are si ea variatii similare in greutate. Greutatea albusului ramane constanta, iar galbenusul are o variatie crescatoare in greutate.

De asemenea, este de retinut faptul ca valorile in lipide, riboflavine si carotenoide sunt mai ridicate pentru ouale de prepelita decat pentru cele de gaina.

Medicina traditionala chineza apreciaza in mod deosebit efectul terapeutic al oualor de prepelita, alaturi de morcovul de Coreea si veninul de vipera.
Actioneaza indeosebi la formarea si mentinerea celulelor nervoase centrale, a sistemului nervos si in terapeutica bolilor cardiace si pulmonare, astm, neurastenie, refacerea energiei pre si postnatale. Toate aceste calitati fac din oul de prepelita un adevarat elixil al vietii.

>>>Ghidul "Ferma de prepelite"


Tags: ferma de prepelitecresterea prepeliteloroul de prepelitaoua de prepelita

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa castigi bani din cresterea prepelitelor. O afacere cu un potential urias

de Alina Constantinescu
16 Nov 2017
Doi soti din Bucuresti, profitand de un teren agricol mostenit, s-a retras in satul Vadu, comuna Corbu (judetul Constanta) pentru a pune bazele...

Afacere la tara cu investitie mica, rentabila si de viitor: cresterea prepelitelor

de Alina Constantinescu
01 Aug 2017
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

Cresterea prepelitelor, afacere cu investitie minima si profit mare

de Alexandra Popescu
05 Iul 2014
Agricultura si zootehnia ofera foarte multe oportunitati de lansare a unor afaceri foarte profitabile.   Daca detii o casa la tara sau un...

Cresterea prepelitelor iti poate aduce profit imediat de pana la 300%!

de Ilinca Dobrescu
28 Feb 2013
Exista asa ceva, profit de 300%? Da, exista, dar atunci cand discutam despre prepelite, pasarile care dau oua de aur! Si pe langa oua, le crestem si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]