Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ferma de struti, o afacere foarte rentabila in 2017
Cleopatra Dumitrescu din Republica Moldova a deschis o mica ferma cu 7 struti adulti si cu 12 pui achizitionati din tarile Europei de Vest, de la ferme diferite pentru evitarea consangvinizarii. A mai cumparat 18 oua pentru incubat, un incubator si o maternitate pentru pui.
A descoperit afacerea in 1996, cand lucra in SUA, si pentru ca avea experienta in cresterea pasarilor, s-a hotarat imediat sa o inceapa in Moldova. Problema spatiului era deja rezolvata: ferma a fost dezvoltata intr-un fost C.A.P. si nu a trebuit decat sa ridice gardurile despartitoare si adaposturile.Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cresterea prepelitelor japoneze
Pentru aceasta afacere nu aveti nevoie de o investitie ridicata, piata de desfacere interna este in continua dezvoltare, si piata de export are potential urias. Potrivit antreprenoarei, tara noastra are conditii excelente pentru astfel de ferme.
Carnea de strut reprezinta o alternativa excelenta pentru persoanele care doresc sa consume hrana sanatoasa, are un continut mult mai redus de grasimi, colesterol si calorii. Ouale pot fi folosite in alimentatie si pentru decoratiuni interioare, iar penele sunt folosite pentru confectionarea mastilor de carnaval, a evantaielor, etc.
Activitatea nu este grea deloc, strutul are nevoie de o suprafata mare de teren, hrana (lucerna, grau, porumb, orz, ovaz, amestec de cereale) si adapost corespunzator. Daca e frig, adapostul trebuie incalzit, mai ales pentru pui.
Fermierii interesati de o astfel de afacere trebuie sa stie ca o femela produce intre 40 si 90 de oua pe an, iar principalele avantaje ale cresterii strutilor sunt ca produc mult mai multi pui decat alte animale si hrana lor e foarte ieftina. Un ou pentru incubat costa intre 180 si 700 de lei, in functie de numarul de bucati achizitionate, iar un ou pentru consum costa intre 160 si 400 de lei, potrivit recolta.eu.
Strutii pot ajunge la maturitate la inaltimea de 2-3 m si cantaresc intre 100 si 150 de kg. Alearga cu o viteza uimitoare de 60 km/h si au un ciclu de viata de aproximativ 50 de ani.
Care este piata de desfacere:
- piete agro-alimentare;
- supermarketuri;
- restaurante;
- pensiuni si hoteluri;
- export in tarile Uniunii Europene.
Strutii sunt usor de crescut si valorificat, si din fericire pentru tine, nu exista producatori mari in Romania si Europa, si deci este loc pentru oricine doreste sa inceapa o astfel de afacere.
Articole conexe
Afacere cu produse handmade - Ghid Practic pentru o afacere profitabila la domiciliu
de Alina ConstantinescuFlorarie online: cum sa transformi pasiunea pentru flori in afacere profitabila
de Idei de afaceriAfacere profitabila si de viitor: cosmetice naturale fabricate in Franta. Povestea La Maison du Savon de Marseille
de Alina ConstantinescuCum sa transformi pasiunea pentru vinuri in afacere profitabila
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit