Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de vipere - Cum arata terariile viperelor?

de Zenobia Badescu 27 Apr. 2012 5335
3.3 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ferma de vipere capata din ce in ce mai mare interes in randul romanilor. Ferma de vipere este considerata a fi mult mai valoroasa decat o mina de aur si nimeni nu poate contesta acest lucru. La un pret de 2000 de euro pentru un gram de venin de vipere, cifrele sunt destul de graitoare si ne determina sa ne consolidam si noi o mica ferma de vipere, o ferma aducatoare de profituri reale.

Iata si cum trebuie sa arate substratul si ambientul terariului in care ne crestem si ingrijim viperele, conform ghidului "Ferma de vipere":

Buna vietuire a sarpelui in captivitate tine si de calitatea substratului folosit in terariu sau cutie. Acest substrat trebuie sa ofere reptilei o deplasare corespunzatoare.
Astfel, se va tine cont ca acestia nu se pot deplasa pe suprafete plane, cum ar fi sticla, neavand aderenta necesara. Prin frecarea de acest substrat necesar, sarpele se debaraseaza de unii paraziti externi.

In acelasi timp, daca este ales un substrat natural (nisipul, spre exemplu), se va asigura un mediu cat mai aproape de cel natural, propice pentru odihna si alte necesitati ale reptilei. Spre exemplu, in perioada de naparlire, are nevoie de pietre care il vor ajuta sa se lepede de vechea haina.

Deci, ca substrat se poate utiliza: nisip, pamant, pietre, muschi de pamant, frunze uscate, talas, crengi uscate. Substratul se inlocuieste periodic, deoarece in amestec cu dejectiile, poate constitui un focar de infectie. Alte materiale ce se pot folosi sunt: prosoape din hartie, hartie creponata si chiar ziare.

Nisipul indicat de specialisti este unul cat mai alb si steril, care nu contine prea mult cuart. Acest tip de nisip este indicat si pentru ca este mai usor de schimbat. Tot ei atentioneaza a nu se folosi lemn de cedru sau aromatic.

Elementele care servesc drept ascunzis pentru serpi pot fi: un butuc, o ramura mai groasa, plasate la baza ...


>>>Cititi continuarea acestui capitol si toate informatiile necesare pentru a va pune pe picioare o ferma de vipere care sa returneze profit, in ghidul "Ferma de vipere".


Tags: ferma de vipereghid ferma de vipereferma viperevipere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.3 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Ferma de vipere: Detalii despre Vipera ammodytes (vipera cu corn)

de Ideideafaceri.ro
07 Iun 2012
Prin coloritul si forma ei, vipera se diferentiaza mult de ceilalti serpi din Romania. De aceea, este usor de recunoscut. Are o culoare de fond...

Ferma de vipere - Detalii esentiale despre Vipera ursini (vipera de stepa)

de Zenobia Badescu
06 Iun 2012
Ferma de vipere nu este una dintre afacerile pe care sa le pornim foarte repede si cu bani putini. Este nevoie de capital de minim 10.000 de euro si...

Ferma de vipere - Detalii despre Vipera berus (vipera comuna)

de Zenobia Badescu
05 Iun 2012
Ferma de vipere prezinta un mare interes in randul romanilor cu spirit de antreprenor. Este nevoie de capital de minim 10.000 pentru a infiinta o...

Etapele si necesitatile construirii unei ferme de vipere

de Zenobia Badescu
01 Iun 2012
Exista mai multe etape in construirea unei ferme de vipere, pentru a ajunge la performantele unei mari crescatorii se pleaca de la stadiul de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]