Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ferma de vipere - Detalii despre Vipera berus (vipera comuna)
Ferma de vipere prezinta un mare interes in randul romanilor cu spirit de antreprenor. Este nevoie de capital de minim 10.000 pentru a infiinta o mica ferma de vipere si de capital de minim 20.000 pentru o ferma de dimensiuni mai decente si care sa ofere productii importante de venin de vipere.
Iata cateva detalii referitoare la Vipera berus, conform ghidului "Ferma de vipere":Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
"Un adult are o lungime minima de 40 cm si maxima de 104 cm, media situandu-se intre 50 si 70 cm. Chiar din al doilea an de viata, femelele se dezvolta mai mult, de regula, decat masculii. Recorduri de lungime exceptionale sunt detinute de doua femele.
Una dintre acestea a fost gasita in muntii Harjedalen la 950 m altitudine (Suedia) si avea 104 cm. Cealalta, gasita la 68 grade Nord, in Finlanda, avea 94 cm. In Franta au mai fost observate destul de rar femele mari, de 80-87 cm. Greutatea viperelor este intre 100 si 200 g, femelele fecundate ajungand la 300 de grame.
Capul viperei berus este putin largit posterior si are botul relativ mare, cu varful plat. Capul este tesit, botul rotunjit, partea dorsala fiind ovala, la baza maxilarelor este insa mai lat, aici gasindu-se glanda cu venin.
La cap se gaseste o pata putin variabila, in forma de „X“ in regiunea nucala. De asemenea, prezinta si o banda intunecata care porneste de la postoculare si trece peste labialele superioare sau peste comisura gurii, continuandu-se pe laturile gatului cca 1-2 cm, pentru ca apoi sa se intrerupa, transformandu-se in pete laterale de culoare inchisa.
Micutele vipere berus sunt sfioase, surde si mioape, dar foarte sensibile la vibratii.
Capul piramidal este separat printr-un gat subtire de corpul gros. Coloritul este si el variabil in special in cazul populatiilor din Balcani. Femelele au, in general, o culoare bruna, maslinie, galbui inchis sau roscata (cu toate nuantele posibile intre aceste culori). Zigzagul de pe spate, de regula brun, dar mai accentuat decat fondul. Masculii dimpotriva, sunt ..."
>>>Cititi mai multe detalii referitoare la cresterea viperelor in cadrul ghidului "Ferma de vipere".
Articole conexe
Ferma de vipere: Detalii despre Vipera ammodytes (vipera cu corn)
de Ideideafaceri.roFerma de vipere - Detalii esentiale despre Vipera ursini (vipera de stepa)
de Zenobia BadescuEtapele si necesitatile construirii unei ferme de vipere
de Zenobia BadescuFerma de vipere - Cum arata terariile viperelor?
de Zenobia BadescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit