Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de vipere - Particularitati anatomice si fiziologice ale viperelor

de Zenobia Badescu 30 Ian. 2012 3414
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ferma de vipere reprezinta unul dintre cele mai ravnite proiecte de afaceri in Romania. In mare parte, romanii stiu care sunt preturile de comercializare a unui singur gram de venin de vipere in comparatie cu gramul de aur, de aici venind si ideea conform careia o ferma de vipere este mai valoroasa decat o mina de aur.

Iata si cateva informatii referitoare la particularitatile anatomice si fiziologice ale viperelor, informatii extrase din ghidul "Ferma de vipere":

Viperele fac parte din familia Viperidae, din Ordinul Squamata, subordinul Serpentes (Ophidia), grup provenit din Sauria, si au urmatoarele caractere distinctive:

1. absenta membrelor si a centurii scapulare;
2. lipsa pleoapelor mobile;
3. lipsa deschiderii externe a urechii si a unui aparat auditiv functional;
4. absenta arcului temporal superior si a scvamozalului;
5. absenta lacrimalului jugalului, quadratojugalului, epipterigoidului si postfrontalului.

Familia Viperidae cuprinde serpi cu cap triunghiular, latit in partea posterioara si separat printr-un gat mai subtire de trunchiul gros. Cutia craniana este complet inchisa prin procesele descendente ale frontalelor si parietalului. Sunt prezente articulatiile vertebrale zigosfrene – zigantrice. Apofizele hemale ale vertebrelor caudale nu se unesc ventral.

Familia Viperidae are urmatoarele caractere generale primitive: dintii premaxilari, coronoidul, elementele centurii pelviene si plamanul stang lipsesc. Chiar daca are un singur pulmon, nici din acesta nu foloseste decat o mica portiune (partea anterioara) pentru respiratia propriu-zisa. Partea posteriora este transformata intr-un sac aerian cu pereti netezi. Pe fiecare dintre cele doua oase maxilare rudimentare se gaseste cate un dinte veninos cu canal intern.

Zonele palatine si pterigoide sunt de asemenea mobile. Ectopterigoidul este alungit, hipapofizele lungi; oasele prefrontale nu au proces anterior si nu sunt in contact cu oasele nazale; placile cefalice sunt adesea foarte modificate, desi speciile generalizate poseda complexul colubriform al placilor cefalice (5 placi mari).

Ochiul este separat de solzii supralabiali prin solzi iniei. Pupila este verticala. Placile ventrale acopera toata lungimea abdomenului. Coada este scurta. De obicei, pe spate exista un desen inchis in forma de zigzag. Viperele sunt ovovivipare.

Sunt speciile cele mai periculoase pentru om, datorita veninului lor. Familia Viperidae ocupa un areal, vast in toate continentele cu exceptia Australiei. Unii autori includ in aceasta familie si Crotalinele, astfel ca Viperidele cuprind 2 subfamilii: Viperinae si Crotalinae.
...


>>>Cititi continuarea acestui articol si toate informatiile necesare demararii unei afaceri cu propria dvs ferma de vipere!


Tags: vipereadaceri cu vipereafaceri ferma de vipereferma de vipereferma de vipere in romaniaafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]