Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ferma ta de porci iti poate deschide drumul succesului
Porcii pot fi crescuti in gospodarie sau intr-o ferma, la o scara larga sau la un nivel mai mic al productiei. Pentru ca nu are importanta dimensiunea afacerii, un antreprenor care stie ce inseamna fezabilitatea se va gandi intotdeauna cum sa creasca porci in mod eficient si intr-o maniera productiva.
Daca te-ai gandit sa incepi o asemenea afacere, mai jos ai cateva idei care sa te informeze despre cresterea procilor, hrana potrivita si mediul ideal in care acestia se pot dezvolta.Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Propriul meu plan de afaceri
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cresterea porcilor poate fi desfasurata in propria gospodarie, devenind astfel sursa de hrana a familiei si putandu-se transforma intr-un venit suplimentar.
Porcii se adapteaza bine atat in spatii deschise, cat si in spatii inchise, precum hambare sau adaposturi special amenajate. Ei sunt crescuti pentru a da nastere altor generatii (vanzare de exemplare vii) sau pentru a fi vanduti macelariilor.
Hrana porcilor poate fi obtinuta de la alti crescatori de animale sau direct de la producatori. Porcii pot fi hraniti cu cereale, carne sau legume. Porumbul reprezinta hrana cea mai des intrebuintata, dar pot fi hraniti si cu boabe de soia sau mancare gatita. Purcelusii au nevoie mai multa de proteine decat adultii.
Cand cumperi masculi, alege-i pe cei mai mari si pe cei care arata cel mai bine. Masculii cresc mai repede ca femelele, asa ca sunt mai usor de observat. Este important ca exemplarele sa fie sanatoase si carnea sa fie testata din punct de vedere medical.
Exemplarele tale trebuie sa fie ferite de temperaturi reci sau de caldura excesiva, pentru ca sunt sensibili la caldura si pot muri din cauza stresului. Controlul temperaturii ii ajuta sa se dezvolte optim. Chiar daca porcii sunt obisnuiti sa stea in aer liber, vor trebui adapostiti pe vreme instabila sau pe canicula.
Adapostul in care ii tii trebuie sa aiba un loc special pentru dormit si unul pentru mancat. Adapostul lor trebuie sa fie curatat si aerisit in permanenta.
Daca vrei sa incepi o afacere cu porci, trebuie sa te informezi despre ei si despre cum sa rezisti pe piata de afaceri, pentru ca sunt mii de antreprenori care au acelasi scop ca si tine: sa vanda carnea si sa invinga concurenta. Exista multe specii de porci si trebuie sa alegi ce fel de exemplare vei creste si ce fel de porci pot fi vanduti pentru gustul carnii. Pentru detalii suplimentare referitoare la cresterea porcilor, acceseaza: www.crestereaporcilor.ideideafaceri.ro.
Articole conexe
Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro
de Alina Constantinescu6 idei de afaceri in care sa investesti in 2018
de Alina ConstantinescuIdei de afaceri la tara: deschiderea unui complex turistic, locul perfect pentru orice vacanta
de Alina ConstantinescuAfacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit