Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gradinareste inteligent!

de Julian Manescu 19 Feb. 2014 2298
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa fie oare cu putinta ca primavara sa-si faca simtita prezenta inca din luna februarie? O fi sau nu adevarat, un lucru este sigur - daca esti pasionat de gradinarit, iti poti face deja planuri marete. Pentru a incepe o afacere in acest domeniu, nu ai nevoie decat de o documentare aprofundata si de doua maini iscusite.

Iata cu ce sa incepi:

Un plan bun de afacere va include o descriere exacta a competitiei, a pietei, scopul si obiectivele de atins, investitia de start-up si investitia ulterioara. De asemenea, planul te va ajuta sa constientizezi daca te poti descurca pe cont propriu sau daca, din contra, vei avea nevoie de sustinere din afara – parteneri sau investitori. Pentru imprumuturi bancare sau garantate de stat, un astfel de business plan iti va fi extrem de util si indispensabil. Te va face sa stii cu certitudine daca merita implicarea ta sau nu.

Pe ce segment mergi si cui te adresezi este urmatoarea ta grija. Caci, in functie de asta, vei putea oferi anumite servicii si/sau produse specifice. Spre exemplu, daca vrei sa urci treptat pe scara sucesului, poti incepe prin a oferi servicii de consiliere in gradinarit. Astfel nu vei avea nevoie nici de teren foarte mult, nici de echipamente sofisticate. Ori poate vrei sa vinzi sau sa distribui produse si ustensile de gradina.

Daca te axezi pe ceva anume, gandeste-te sa aduci pe piata un mix de ingrasamant sau anumite seminte de flori cu care consideri ca poti fi inedit. Orice alegi sa faci, ar trebui sa te indrepte spre unicitate, inedit, in asa fel incat sa te deosebesti, cum spun de fiecare data, de competitie.

Inca din antichitate se stie ca natura poate fi ridicata la rang de arta. Un exemplu relevant il reprezinta gradinile suspendate din Babilon construite de regele Nabucodonosor al II-lea pentru una dintre sotiile sale. Cu toate ca o veghe legenda aminteste de aceste gradini mult inaintea lui Nabucodosor, construite fiind de regele Ninus pentru sotia sa Semiramida. Oricare le-ar fi originea, aceste opera de arta au figurat in antichitate printre cele sapte minuni ale lumii antice.

Astfel de gradini sunt si astazi la mare cautare si pot fi adevarate oaze de relaxare. Cu putina imaginatie si simt estetic, dar si cu priceperea alegerii florilor sau plantelor, te poti axa pe amenajari in orice fel de locatie, inclusiv cladiri de birouri.

Pentru ca nu le poti face singur pe toate si, mai ales, pentru ca nu poti fi in doua locuri in acelasi timp, angajeaza-ti un asistent sau racoleaza-l din cercul tau de apropiati – rude sau prieteni. Cu siguranta, mai devreme sau mai tarziu, vei avea nevoie de ajutor. Si este important ca el sa vina de la o persoana deja initiata.

Iar pentru promovare, foloseste-te cat poti de mult de social media. Astfel de retele nu sunt strict de socializare, ci pot fi adevarate instrumente de promovare a afacerilor locale pe diferite segmente de piata. Este important sa apari pe blogurile de profil si, de ce nu, sa-ti faci chiar tu un blog, sa ai o pagina de companie pe Facebook si un cont pe Twitter pe care oamenii sa-l urmareasca. Tot online te mai poti promova realizand videoclipuri si postandu-le pe Youtube sau pe alte canale de acest gen.

Pregatit cu aceste informatii, nu-ti ramane decat sa-ti faci curaj sa te apuci de treaba si sa profiti din plin de vremea buna de afara!



Tags: primavaragradinaplan de afacerestart-upinvestitie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Produsele handmade - cea mai profitabila afacere la domiciliu. O investitie de succes in Romania!

de Alina Constantinescu
16 Feb 2018
Fie ca va doriti un obiect realizat exact pe gustul dumneavoastra, fie ca vreti sa-i bucurati pe ceilalti, conceptul handmade inseamna o activitate...

Afacere la tara cu investitie mica, rentabila si de viitor: cresterea prepelitelor

de Alina Constantinescu
01 Aug 2017
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

Cresterea gainilor Brahma: investitie mica si profit din primul an

de Alina Constantinescu
04 Nov 2020
Stim cu totii importanta pe care produsele de origine animala le au in alimentatia noastra. O ferma ecologica de gaini este o afacere cu un viitor...

10 afaceri pe care le poti demara imediat, cu o investitie modesta

de Nita Alina
13 Mar 2017
Din ce in ce mai multi intreprinzatori acceseaza cu succes fonduri europene pentru dezvoltarea unei afaceri agricole. Pana la urma, sa iti cultivi...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]