Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ia-ti, mireasa, ziua buna de la...

de Banila Silviu Marian 25 Feb. 2013 2499
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

... de la traiul modest, as spune. Mare imbulzeala la Romexpo in weekendul ce tocmai s-a incheiat. Viitorii miri si mirese si-au cautat costumele, rochiile, inelele, verighetele, localul pentru fericitul eveniment si alte accesorii. Dincolo de excesul de alb si negru (multe rochii albe de mireasa si multe costume negre de ginerica), am sesizat o chestiune care ne intereseaza in mod deosebit: oportunitatea unor afaceri de lunga durata.

In timp ce „savuram” melodiile lui Adrian Enache, invitat sa cante la un stand de la Romexpo, am parcurs traseul targului, unde, apropo, erau la fel de multi barbati ca si femei (poate chiar mai multi, pe alocuri). Sa mai spun ca la unele standuri, barbatii angajati (sau patroni, cine stie) ajutau domnisoarele sa probeze rochiile de mireasa? Si ce-i cu asta, din moment ce tot barbatii sunt cei mai priceputi bucatari din lume...

La acest targ de nunti, toti antreprenorii urmaresc un singur lucru: profitul. Dar ca sa ai profit, trebuie sa le oferi viitorilor miri o seara de neuitat a nuntii lor. Astfel, una din companii vinde un pachet care include si „furatul miresei cu talibani, la bordul unei limuzine”. Ba mai mult, firma respectiva isi face reclama cu autorul unui „insurgent” inarmat cu doua mitraliere din plastic.

Asadar, o prima idee de afacere pe care v-o propun este oferirea unui pachet complet pentru miri, care sa cuprinda plimbarea cu limuzina, fantani de ciocolata, aranjamente, furatul miresei si tot ce tine de o nunta ca in povesti. Profitul va depasi cu mult investitia.

O alta afacere este cea cu porumbei voiajori si „care sunt dresati sa nu zboare”, numai buni de eliberat de catre mirii indragostiti, simbolizand pacea si dragostea.

Ofera pe partea de divertisment ne-a sufocat: DJ, dansatori, ansambluri, chiar si Cerebel cu a sa scoala de dans, unde mirii pot invata, probabil, sa danseze ca niste adevarati profesionisti (si poate cateva miscari de breakdance, tinand cont ca „veteranul” CRBL a facut parte din trupa SIMPLU?). Targul a abundat in oferte de restaurante, localuri, care mai de care mai simandicoase, oferte de meniuri etc.

Puteti aborda cu succes aceasta latura, respectiv cea a organizarii de nunti.
De asemenea, puteti alege un business in zona furnizarii de sonorizare, filmare video si fotografiere, in cadrul nuntilor. Cu un DJ, ceva muzica, cateva echipamente profesionale si un editor de imagine (care poate fi tot cameramanul), poti scoate bani frumosi. Cel mai ieftin pachet costa in jur de 1.500 lei si nimeni n-o sa mizeze pe acesta, deoarece, nu-i asa, e o noapte unica, noaptea nuntii... Astfel, cei mai multi „porumbei” opteaza pentru pachete mai scumpe, de 3.000 lei.

O afacere ceva mai accesibila, care a atras privirile la targul de nunti, este cea cu invitatii de nunta; preturile incep de la 1 leu si pot ajunge sus, dincolo de 10 lei, pentru cei cu dare de mana. Capitalul initial necesar este relativ modest si profitul nu va intarzia sa apara. Va puteti diferentia cu o serie de invitatii originale, care sa ii cucereasca pe miri.

La acelasi eveniment au participat si furnizorii de verighete, inele si alte accesorii pentru nunta. Desi e un business mai simandicos, costisitor din punct de vedere financiar, vanzarea de verighete si inele de logodna poate genera venituri frumoase, pentru cunoscatori. Va puneti probabil o intrebare: indragostitii au venit „sa se uite” sau „sa si cumpere”? Ei bine, unii dintre ei au semnat deja formularele de comanda; ba mai mult, un domn i-a cumparat „pe loc” inelul de logodna iubitei sale, sub privirea entuziasmata a viitoarei mirese. Deci, se poate...

Au fost prezenti si producatorii de rochii de mirese, un alt business excelent, cei de costume barbatesti (800-4.000 lei) si altii.

Vizitatorii au plecat de la eveniment cu sacose pline doldora de fluturasi, brosuri si albume, care mai de care mai „glossy”, semn ca firmele au ceva banuti si investesc serios in promovare.

Si iata o ultima idee de afacere, care inglobeaza tot ce am discutat pana acum: sa spunem ca aceste companii din domeniul serviciilor pentru nunti nu dispun de mijloacele necesare imprimarii unor flyere, brosuri, anunturi etc... Ce-ar fi sa va deschideti o firma care ofera asemenea servicii publicitare? Pana atunci, va doresc „seif de piatra”, in care sa fie depozitate profiturile obtinute dintr-o afacere „cu cantec”.


Autor foto: Banila Silviu Marian (locatie: Targul de Nunti, 2013, februarie, Romexpo)


Tags: afaceriafacereidee de afacereafaceri nuntiafacere nunti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei ā€žcastiga intr-o luna cat altii in zeceā€, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]