Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idee de afacere part-time - Comertul cu informatii

de Petre Aldea 10 Iun. 2016 8133
3.87 din 19 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Orice om are un domeniu care il intereseaza in mod deosebit. Si, datorita acestui fapt, e de presupus ca a urmarit in timp aparitia pe piata a cartilor de specialitate si ca le-a studiat.

Mai mult, o astfel de persoana a desfasurat activitati practice legate de domeniul respectiv etc., asimiland astfel cunostinte bogate si actuale care l-au transformat, practic, intr-un specialist.

Daca aceste cunostinte sunt de interes si pentru alte persoane (sau firme, sau institutii), inseamna ca exista premisele necesare dezvoltarii unei afaceri de succes.

Anume, persoana in cauza, beneficiind deja de competenta necesara, poate pune bazele unui serviciu de documentare specializat pe anumite teme, care au legatura cu pregatirea sa.

Iata cateva exemple de specialisti care isi pot valorifica informatiile:

- un chimist poate oferi un studiu despre tehnologia de pasteurizare a laptelui, de realizare a sapunului sau a unor produse cosmetice s.a.m.d.

- un inginer metalurg poate realiza, la solicitarea unei intreprinderi, o documentare privind reciclarea aluminiului;

- o profesoara de limba romana poate alcatui un set de comentarii-tip adresat elevilor care pregatesc un examen de admitere;

Pretul acestui serviciu (sau, daca vreti, al materialului documentar rezultat) poate varia, in functie de valoarea informatiilor furnizate.

Afacerea nu este noua: ideea ca informatiile constituie o sursa de venituri a devenit credibila odata cu aparitia, in Occident, a bancilor de date comerciale.

Acestea, contra unor tarife rezonabile, pot ajuta firmele sa achizitioneze mai ieftin tehnologie, sa evite investitiile in cercetare pe o directie deja exploatata etc.

Iar tendinta actuala este favorabila agentiilor particulare care sa ofere astfel de servicii, specializate insa pe  domenii din ce in ce mai variate.



Tags: afacereidee de afacereideecomertcomert cu informatiiconsultanta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.87 din 5 - 19 voturi.

Articole conexe

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Cadouri de neuitat: baloane cu obiecte in interior. O afacere ingenioasa in 2018

de Idei de afaceri
18 Apr 2018
Un ursulet de plus nu este un cadou extraordinar. dar daca respectivul ursulet vine „impachetat” intr-un balon transparent, fara sa existe niciun...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]