Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idee de afacere pentru 2017: cresterea gainilor Brahma

de Alina Constantinescu 05 Dec. 2017 9737
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Gainile Brahma sunt crescute pentru calitatea si gustul deosebit al carnii. Discutam despre o afacere de viitor, cu numeroase oportunitati de dezvoltare: cresterea gainilor de rasa pentru carne si oua.

Gaina Brahma mai este denumita si "uriasul gainilor" sau gaina-curcan datorita greutatii impresionante pe care o poate atinge - 8 kilograme. Sunt pasari docile, usor de intretinut, reprezentand alegerea potrivita pentru orice familie care doreste sa isi suplimenteze veniturile

Adrian Gherghel din Baia Mare, de profesie inginer silvic, are o afacere profitabila cu pasari de rasa. Ideea unei ferme ecologice a aparut in momentul in care a achizitionat doua gaini din rasa Brahma dintr-o piata din Baia Mare.

“Incet-incet am reprodus acele doua exemplare in paralel cu achizitionarea altora si din alte varietati de culoare, din rasa Brahma. In al doilea an dupa ce am inceput sa cresc aceste frumoase pasari m-am inscris in Asociatia ''Creasta Cocosului''- Asociatia Crescatorilor de gaini si animale mici cu blana – Maramures - al carei presedinte am devenit la varsta de 18 ani”, povesteste pentru wall-street.ro Adrian Gherghel.

Desi nu avea experienta in domneiu, cu perseverenta si multa munca a pus pe picioare o afacere de succes, detinand 50 de exemplare pe care le creste in cadrul unei microferme care ocupa o suprafata de 76 mp.

Cu toate ca aceste pasari se hranesc tot cu malai si grau, ca restul gainilor, ele au nevoie de o atentie deosebita, de vitamine, medicamente si furaje in perioada de crestere a puilor.

Foto: pixabay.com

“Problemele cu care m-am confruntat la inceput a fost lipsa de experienta, lipsa informatiei corecte despre cresterea gainilor si bolile cu care se confrunta gainile. Dar pe parcurs, prin documentare am reusit sa elimin aceste probleme. Avantajul rasei de gaini Brahma il reprezinta faptul ca este una dintre cele mai comerciale, este cea mai impozanta ca si frumusete, talie si raspandire pe glob”, explica antreprenorul.

Un exemplar din rasa Brahma se vinde variaza de la 70 la 150 de euro, in timp ce un ou poate fi cumparat cu preturi intre 1,5 si 3 euro bucata.

Gainile din rasa Brahma incep sa produca oua dupa varsta de 6 luni, iar spre deosebire de alte rase de gaini, sunt productive si pe perioada iernii.

Daca vrei sa infiintezi o mini-crescatorie de gaini Brahma, intr-un spatiu redus (o curte) de maximum cateva sute de metri patrati, gasesti toate informatiile necesare pe CD-ul Ferma ecologica de gaini Brahma >>


Tags: cresterea gainilorgaini brahmagaini de rasaafacere cu gaini

Urmareste-ne pe Google News


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]