Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idee de afacere revolutionara cu yam sau ignam de China

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Yam sau de ignam de China nu este altceva decat cartoful chinezesc. Se cultiva pentru rizomii tuberificati, cu pulpa alba, fainoasa si se consuma precum cartoful clasic: fiert sau prajit.

Daca esti in cautarea unei idei de afaceri in agricultura, poti lua in calcul cartoful chinezesc. De ce? China importa o cantitate uriasa de cartofi congelati pentru prajire, preprat fiind in prezent foarte la moda in Asia, odata cu cresterea numarului de restaurante fast-food.

Producatorii  romani ar putea da lovitura cu soiuri chinezesti sau autohtone si astfel  Romania sa profite de pe urma ”Revolutiei cartofului” in Asia, se arata pe agrointel.ro

Cum se cultiva cartoful chinezesc?

Desigur, cartoful chinezesc este originar din China, unde este foarte apreciat de consumatori, de peste 3000 de ani. In Europa, aceasta specie a fost adusa in anul 1842, in Franta, incercand sa se inlocuiasca cartoful, distrus ca urmare a ravagiilor pe care le-a produs la acea vreme aparitiei manei cartofului in Europa.

Cultura yamului nu s-a extins, ramanand numai in gradinile amatorilor, insa a facut dovada ca se poate obtine o productie buna de tuberculi in zona temperata.

La noi nu s-a cultivat pana in prezent. Aceasta cultura, insa, poate da satisfactii amatorilor, mai ales in conditii de agricultura ecologica, fiind o specie rustica fara boli si daunatori care sa aduca pagube economice. Cultura cartofului chinezesc a fost experimentata la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura Bacau cu material adus din China si rezultatele au fost pozitive.

Cartoful chinezesc este o specie perena, monocotiledonata, dioica, cu rizomi tuberificati, cilindrici in forma de maciuca, acoperiti cu peri marunti, cu mici ochi (muguri) dorminzi, cu lungimea cuprinsa intre 30 si 60 de cm.

Tulpinile anuale sunt volubile, agatatoare, garnisite cu frunze cordiforme verzi cu nuane violacee, la subtioara carora se formeaza ciorchini cu mici flori dioice, sterile, care nu produc seminte in zona noastra.

Specia de cartof chinezesc este foarte rustica, foarte bine adaptata conditiilor climatice ale zonei temperate. Este singura specie din genul Dioscoraceae care este cultivata in climat temperat.

De asemenea, este esential de mentionat faptul ca aceasta specie prefera solurile profunde, usoare, bine drenare, in care se pot dezvolta corespunzator rizomii tuberizati, voluminosi ...

Toate detaliile unei afaceri cu yam sau cartofi chinezesti gasiti in "Cultivarea legumelor in sistem ecologic".


Tags: idei de afaceriidei afaceriafaceriafacereyamcartoficarofi chinezesticultura cartofiidee afacere

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]