Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri de succes - Atelier de mobila de mici dimensiuni

de Maria Nicutar 01 Iul. 2011 8533
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile cu mobila sunt unele dintre cele mai profitabile de pe piata romaneasca datorita cererii constante si crescute pentru obiectele de mobilier si datorita materiei prime de calitate de la noi din tara. Mai mult, noile tendinte ale clientilor de a detine obiecte unicat, face ca aceasta afacere sa devina una de succes daca sunt urmate cateva reguli de baza in aceasta industrie.

Obiectele de mici dimensiuni de mobilier sunt foarte avantajoase pentru cel care le produce:

1. Costuri mai mici pentru procurarea lemnului
2. Timp redus de productie a micului mobilier
3. Reguli mai usor de respectat in ceea ce priveste asigurarea securitatii muncii si protectia mediului.

Primul pas pe care trebuie sa il faceti pentru a incepe sa onorati comenzi pentru clientii doritori este sa cunoasteti speciile lemnoase, cu toate caracteristicile(duritate, greutate, luciu, textura, miros natural) si defectele proprii. Trebuie sa prezentati clientilor care doresc sa faca o comanda pentru obiecte de mobilier toate aceste date si sa va asigurati ca vor fi multumiti de rezultatul obtinut.

Nu uitati ca fiecare specie de lemnoase detine o anumita duritate, greutate si textura, sunt prelucrabile mai usor sau mai dificil si sunt pretabile pentru anumite piese de mobilier mai degraba decat pentru altele.

In procesul de productie veti avea nevoie, in primul rand de lemn si materiale pe baza de lemn, care se gasesc intr-o mare varietate de sortimente: cherestea, placi din aschii de lemn(PAL), placi din fibre de lemn(PFL), furnire, placaje, panele, placi celulare.

La construirea mobilierului veti avea nevoie de cateva materiale auxiliare, precum: adezivi, materiale pentru curatarea petelor, pentru decolorare, pentru grunduire si chituire, pentru lacuire si vopsire samd. Este recomandat sa va alegeti un furnizor care sa va asigure materiale de calitate si un pret care sa va avantajeze. Daca dispuneti de capital, este benefic sa negociati un pret la achizitionarea de cantitati mai mari de materiale.

De asemenea, in procesul de productie al mobilierului trebuie sa respectati un set de reguli ce privesc protectia si securitatea muncii de la amplasarea atelierului pana la metodele de lucru si conditiile de mediu.

Pasii de productie pentru un obiect de mobilier pe care trebuie sa le respectati sunt:

1. Alegerea si insemnarea materialului
2. Taierea fiecarei piese
3. Prelucrarea pieselor taiate
4. Insemnarea si executarea elementelor de imbinare
5. Pregatirea pieselor inainte de ansamblare
6. Ansamblarea pieselor
7. Finisarea mobilierului

Afacerea de prelucrare de mic mobilier nu este una simpla sau lipsita de neajunsuri. Ganditi-va ca veti avea nevoie de un set amplu de scule si unelte, de un atelier incapator si de timp pentru prelucrarea materialului lemnos.

Solutia cea mai buna pare sa fie specializarea pe un set precis de obiecte de mobilier. Sa spunem ca doriti sa produceti doar tavite din lemn pentru depozitarea painii. In cazul acesta vi se limiteaza foarte mult spatiul necesar, uneltele, materialele si timpul de lucru. Este bine sa incepeti cu investii mici si apoi sa va dezvoltati, si, eventual, sa cooptati personal adiacent pentru productii mai mari sau mai complicate de mobilier.

Vrei sa incepeti o afacere cu mic mobilier? Gasiti aici tot ce aveti nevoie!


Tags: atelier mobilamaterialefurnizoriproductie

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Genti si huse pentru laptopul tau. Materiale recomandate, oferte si dimensiuni potrivite

de Idei de afaceri
19 Iun 2019
Laptopul reprezinta unul dintre aliatii principali in activitatea noastra zilnica, atat in actiunile din viata profesionala, cat si in timpul nostru...

Cum a reusit o antreprenoare din Cluj sa deschida o afacere cu materiale plastice pentru constructii

de Alina Constantinescu
15 Iun 2017
Deoarece sectorul constructiilor este intr-o continua dezvoltare, iar cererea pentru materiale din PVC in crestere, Livia Sorina Sanpetrean din...

Afacere unica - productie de cascaval in ceara, dupa vechile retete traditionale

de Idei de afaceri
26 Nov 2015
Recent, o companie din Botosani a devenit singura fabrica in care se produce cascaval ambalat in ceara. Metoda are capacitatea de a prelungi procesul...

Mica afacere handmade intr-un satuc din Hunedoara - productie de sapun natural

de Zenobia Badescu
07 Oct 2014
Cantalare Calin, in varsta de 56 ani, din Lesnic, judet Hunedoara: "Am ales sa fac sapunuri naturale pentru ca imi doream sa demarez o afacere mica...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]