Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri noi: cultura de bureti vegetali - lufa

59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Noile trenduri si reorientarea consumatorilor catre produsele traditionale si naturale conduc firesc la renasterea unor afaceri speciale si in Romania.

Un exemplu il reprezinta buretii vegetali care incep sa redevina la moda. Aceasta tendinta a fost observata de sotii Mihaela si Adrian Arion, din Baldovinesti.

Totul a inceput in urma cu trei ani, cand cei doi au primit cateva seminte de lufa de la un vecin din sat, care avea o astfel de planta in gradina. "Am inceput in joaca, cu o mana de seminte, dar dupa ce am obtinut primii bureti ne-a atras atentia reactia prietenilor, care s-au aratat foarte interesati sa aiba asa ceva in baie.

Treptat, am renuntat la alte legume si ne-am axat pe lufa. Mai intai i-am plantat in gradina din curte, apoi ne-am extins cu ei si pe un teren de pe camp. In total, avem in prezent o plantatie de 2.000 metri patrati. Inainte, puneam legume - rosii, castraveti romanesti, ardei - si le vindeam la piata.

Am luat decizia de a renunta la ele, fiindca preturile sunt din ce in ce mai mici, iar in pietele brailene nu mai ai loc de samsari. Acum ne axam doar pe buretii vegetali. Pe parcursul a trei ani am dezvoltat aceasta idee de la stadiul de «produs agricol din gospodarie», la acela de «produs finit» care poate fi vandut in magazine", spune Mihaela Arion.

Deocamdata, buretii vegetali nu le-au adus profituri spectaculoase deoarece banii obtinuti pana acum au fost reinvestiti in cresterea suprafetei cultivate si in imbunatatirea modului de prezentare. De intreaga afacere se ocupa doar cei doi soti.

"Deocamdata, nu avem alti angajati. Noi ne ocupam de tot, de la plantare, pana la uscare, depanusare, sortare, ambalare si etichetare. Desfacerea o facem prin magazine on-line de produse cosmetice, dar si printr-o retea nationala de magazine pentru ingrijire personala", au marturisit sotii Arion.

Pretul buretilor  vegetali se situeaza in jurul valorii de 5 lei bucata, fiind mai mare sau mai mic in functie de dimensiunea fiecaruia.
Sursa: adev.ro

 Lufa, o profitabila cultura agricola!
1 hectar cultivat cu lufa iti poate aduce venituri de 500.000 de lei/an, de 100 ori mai mult decat 1 hectar cultivat cu grau!


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: idei de afaceriidei afaceriafaceriafacerebureti vegetalilufacultura de lufa

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]