Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de Afaceri: Stiati ca... pretul de vanzare al unei perechi de pauni adulti este de peste 300 de euro?

de Ana Steinberg 02 Mai. 2011 15453
3.77 din 13 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cresterea paunilor este mai rentabila decat cea a porcilor, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Agriculturii. Potrivit acestuia, pretul de vanzare a unei perechi de pauni adulti este de peste 300 de euro, iar al unei perechi de pauni tineri variaza intre 150 si 200 de euro, in functie de varsta. Veniturile se completeaza din vanzarea penelor, care se comercializeaza cu 0,5-1 euro/pana.

Productia este de aproximativ 250 de pene/an recoltate de la un paun. Acestea sunt folosite ca ornamente, la palarii, iar unele ajuta la fabricarea plutelor pentru pescuit. Ouale se vand la preturi de cateva zeci de euro bucata.

Cel mai interesant este faptul ca, pentru asigurarea hranei a 150 de pauni, cheltuielile anuale sunt similare cu cele pentru cresterea si ingrasarea a doi porci, care sa ajunga la 100 kg.

Avantajele afacerii

Desi pare pretentioasa, cresterea paunilor nu este cu mult mai complicata decat cresterea altor pasari de curte. Multi compara cresterea lor cu cresterea curcilor. Diferenta nu este foarte mare, paunii avand nevoie indeosebi de caldura, in perioada cand sunt pui, dar odata ajunsi la maturitate, ei rezista si temperaturilor scazute din timpul iernii.

Avantajele cresterii unei astfel de pasari exotice sunt destul de multe – de la paun se poate comercializa aproape totul. Am amintit deja de comercializarea penelor si oualor, dar nu trebuie neglijata nici carnea, care este foarte dulce. Veniturile cele mai mari se obtin insa la comercializarea pe de-a intregul a paunului.

Se recomanda sa se inceapa cu cel putin trei grupuri a cate sase pauni, adica in total vreo 18 pasari, gazduite pe un teren de cca 100-150 mp pe care sunt amplasate voliere, pentru a impiedica pasarile sa isi ia zborul.

In acest spatiu trebuie cultivate lucerna, trifoi sau rapita, iar in cazul fermelor cu peste 30 de pauni pot fi plantati si arbusti sau copaci, pentru a-i oferi paunului posibilitatea de a-si folosi instinctul de a se ascunde.


Tags: idei de afaceriafacerea zileicresterea paunilorpasari exotice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.77 din 5 - 13 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

6 idei de afaceri in care sa investesti in 2018

de Alina Constantinescu
01 Mar 2018
Punctul de pornire in demararea unei afaceri trebuie sa fie identificarea unor oportunitati de afaceri. Pentru a porni o afacere identificati o nisa...

Idei de afaceri la tara: deschiderea unui complex turistic, locul perfect pentru orice vacanta

de Alina Constantinescu
15 Nov 2017
Directiile de dezvoltare in mediul rural sunt numeroase dar si deosebit de diverse, de la activitati obisnuite pentru viata la tara, precum cresterea...

Afacerea zilei: fabrica de compost pentru ciupercile pleurotus

de Alina Constantinescu
31 Iul 2017
Gustul deosebit, valoarea nutritiva ridicata si calitatile terapeutice sau imunostimulente (previn sau amelioreaza cancerul, bolile de inima,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]