Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei profitabile de afaceri - Cum ne deschidem o shaormerie

59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In prima parte a anului 2010, ziarele titrau ca peste 700.000 de romani mananca zilnic produse gen fast-food. In vara, stirile erau mai specifice si cifrele mai rotunde:romanii mananca un milion de shaorme in fiecare zi. Intre produsele de tip fast-food, shaorma domina, situandu-se in topul preferintelor si asta se vede din numarul shaormeriilor care apar in orice loc mai aglomerat.

Piata fast-food-urilor este, in orice caz, una foarte profitabila. Experienta occidentala arata ca ea se dezvolta pana la a acoperi chiar si 80% din ceea ce inseamna alimentatie publica, iar industria alimentara este o sursa inepuizabila de posibilitati de reusita!

Numarul persoanelor care consuma mancare de tip fast-food creste semnificativ in fiecare an. Ritmul de viata si munca tot mai alerta ne obliga pe cei mai multi dintre noi sa apelam la manacaruri gata pregatite. Shaorma este perceputa, in general, ca mancarea celor grabiti, care nu se pot duce intr-un restaurant sa ia o masa completa, din lipsa de timp sau de bani.

Cum succesul incepe mai totdeauna de jos, iata ce va trebuie ca sa demarati o afacere cu shaorma:o reteta buna pentru marinat carnea, o locatie avantajoasa cu un spatiu de minim 15 mp, un aparat profesional pentru prepararea shaormei si multa seriozitate.

Acestea sunt elementele esentiale fara de care nu puteti initia o afacere functionala.
Desi oferta de piata in acest domeniu pare sa fie bogata, exista loc si pentru alti doritori sa intre in lumea afacerilor cu aceasta idee profitabila.

Multi intreprinzatori care isi doresc sa demareze o afacere in domeniul fast-food rasucesc ideile de sute de ori si cauta tot felul de produse care sa se vanda bine. Shaorma este unul dintre aceste produse, profitul obtinut la vanzare fiind imens fata de investitia in produs.

In mod traditional, shaormeriile ofera si limonada sau ayran, o bautura turceasca preparata din iaurt. Este o bautura usor sarata, foarte racoritoare, deoarece se serveste la rece. Putina menta adaugata in ayran da o nota suplimentara de prospetime acestei bauturi atat de potrivite alaturi de o mancare picanta care se consuma si in verile cele mai toride. Iata, asadar, inca o sursa de venituri care se poate pune in practica extrem de simplu in cadrul shaormeriilor.

Avantajele majore ale acestei afaceri sunt cele legate de simplitatea ideii si a activitatii. De asemenea, investitia intr-o shaormerie este relativ redusa. Chiriile pentru spatiile stradale sau din complexurile comerciale au acum un nivel scazut.

Mai mult, unul dintre motivele cele mai comune printre cei care demareaza astfel de afaceri este ca investitia in produs este mica si profitul este mare. O shaorma se poate vinde cu 10-15 lei, iar pe dvs va costa doar 30% din pretul de vanzare!

Un alt avantaj important este ca nu veti duce lipsa de clienti. Spre exemplu, in 2010, anul care a daramat numeroase afaceri in pragul falimentului, patronii shaormeriilor se laudau cu profituri consistente.

Iata si cativa pasi principali pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru a va demara afacerea:
1.    Gasirea si amenajarea spatiului
2.    Procurarea sau inovarea retetei de shaorma
3.    Achizitionarea utilajelor
4.    Gasirea furnizorilor de carne, lipie, legume, mirodenii samd
5.    Obtinerea autorizatiilor de functionare
6.    Angajarea personalului potrivit

Per total, nu discutam despre o afacere extrem de complexa, ci de una care necesita o buna gestiune a resurselor financiare si a celor umane. Va trebui sa efectuati o buna prospectare a pietei si sa fiti la curent cu afacerile concurente.
Aflati detaliile complete pentru demararea si administrarea unui afaceri de shaormerie aici.




Tags: afacereidei de afaceriafacerishaormeriedeschidere shaormerieshaorma

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]