Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ierburi si condimente alese - o afacere de viitor

de Julian Manescu 01 Nov. 2013 6844
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iata o mica idee de afacere de la domiciliu care poate fi inceputa ca hobby, cu costuri cat mai mici. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti gasesti niste producatori de condimente, sa le achizitionezi in cantitati mari, sa le impachetezi deosebit in gramaje mici si sa le distribui oriunde vezi cu ochii... si crezi ca te avantajeaza. Cert este ca cererea pentru astfel de produse este tot mai mare.

Daca te incumeti si, mai ales, daca stai la curte, te poti ocupa de cultivarea condimentelor si ierburilor aromatice. Marar, busuioc, menta, coriandru, oregano, rozmarin, leustean, patrunjel, chimen, dafin, usturoi, piper, ardei iute, frunze de telina, si multe multe altele pot fi cultivate in gradina, procesate (daca este cazul) si vandute proaspete, conservate sau uscate.

Ierburile si condimentele au fost folosite de secole – in antichitate ele mascau gustul anumitor preparate din carne care nu puteau fi congelate, erau folosite pentru estomparea mirosurilor neplacute, inainte ca deodorantele sa fie inventate si, bineinteles, aduceau un plus de savoare si diversitate alimentelor pregatite zi de zi.

Condimentele si ierburile au si calitati medicinale aducand beneficii curative nenumarate daca stii cum sa le folosesti. Pe langa cultivarea si folosirea lor ca atare, iti poti extinde gama catre amestecuri de condimente, pudre, paste, uleiuri, pesto, mustar, cosmetice, ceaiuri de plante, produse de igiena precum sapunuri si paste de dinti din plante, uleiuri aromatice, etc.

Desigur, nu te poti ocupa tu de toate decat daca iti deschizi o fabrica, insa, odata ce cunosti toate oportunitatile pe care le poti avea vei putea alege in cunostinta de cauza.

Ca si idei originale de promovare te poti gandi sa le distribui in hiper si super market-uri, in zonele cu display-uri mobile, sa le atasezi la revistele de gatit, sa le distribui in locatiile unde se servesc mancaruri – restaurante, bistro-uri, pizzerii.

Pentru a avea un business eficient si productiv, este necesar sa faci o evaluare de piata. Iata cateva ponturi de care sa tii cont:

1.    Cerere – stabileste volumul si calitatea produselor cerute pentru orice tip de piata de desfacere vei alege. Exista oportunitati de crestere a afacerii? Daca da, atunci indreapta-ti atentia spre ele.

2.    Piata – documenteaza-te daca este cerere pentru vanzarea directa sau indirecta, catre consumatori locali, in mediul urban sau rural, la nivel national sau chiar international (daca vorbim de o extindere a afacerii).

3.    Distibutie – verifica ce distribuitori activi sunt in zona si care este reputatia lor.

4.    Competitie – ca in orice afacere, si aici este important sa iti cunosti competitia pentru a sti la ce te raportezi si ce nivel ai de atins sau depasit, in functie de obiectivele tale.

5.    Infrastructura – stabileste care sunt locatiile cu care vei colabora, despre ce distante va fi vorba, ce tip de transport vei folosi pentru livarerea produselor.

6.    Testare – este extrem de important ca inainte de toate sa faci niste teste pentru a vedea ce se intampla efectiv. Astfel, din greselile ce pot aparea se reduce riscul de a da gres pe o scara mai mare care va implica si o pierdere pe masura pe care, in mod sigur, nu ti-o doresti.

Cat despre costuri, in functie de ideea pe care o vei pune in aplicare, acestea se ridica de la 1.500 euro la 10.000 euro.




Tags: condimenteafacerela domiciliuhobbycosturi miciierburi aromaticemararbusuiocmentacoriandruoreganorozmarinleusteanpatrunjelchimendafinusturoipiperardeitelina

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]