Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inchirierea: o valoare sigura pe timp de criza

de Marian Curelaru 10 Feb. 2014 2411
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Butada "Totul de vanzare" se poate traduce prin "Totul de inchiriat", in anumite contexte dificile, asa cum este fara indoiala criza economica-financiara pe care ne chinuim sa o depasim. De ce este avantajos sa inchiriezi? Pentru cel care inchiriaza, aceasta inseamna o reducere a cheltuielilor fixe si diminuarea cheltuielilor de reparatii, intre altele. Pentru cel care ofera spre inchiriere, inseamna o largire a publicului tinta pentru a-i cuprinde si pe cei care nu-si permit sau nu doresc sa cumpere produsele respective.

Inchirierea unei capre pentru tuns gazonul
Aceasta idee, atat ecologica, cat si insolita, s-a nascut cu cativa ani in urma in Statele Unite ale Americii, unde posibilitatile de a inchiria capre sunt numeroase. Rent a Goat.com prezinta astfel nu mai putin de 66 de firme, repartizate pe intreg teritoriul tarii, care practica inchirierea de capre. Argument de vanzare? O capra mananca circa 3,6 kg de iarba pe zi, ea "lucreaza" pe terenuri cu acces dificil, rapid, fara zgomote care i-ar putea deranja pe vecini si nu polueaza.
Un portal de mica publicitate din Franta ofera spre inchiriere o varietate de lucruri, intre care si capre pentru tuns gazonul. Spre exemplu, o persoana fizica din regiunea Savoie ofera spre inchiriere cate doua capre cu suma de 10 euro pe zi, in timp ce o alta, din apropiere de Bordeaux, solicita 14 euro pentru aceleasi servicii.
In 2009, compania Google a inchiriat aproape 200 de capre, timp de o saptamana, pentru a manca iarba si a fertiliza spatiile verzi de la sediul sau din Mountain View, California.

Inchirierea masinii care sta nefolosita
Drivy in Franta, Whipcar in Marea Britanie sau Drive My Car Rentals in Australia, indeosebi, au initiat inchirierea de masini intre particulari. Acest nou concept mizeaza pe trei noi aspiratii ale oamenilor: protetajarea mediului, privilegierea utilizarii la cerere prin inchiriere in locul cumpararii si dispunerea de bunuri cat mai aproape de domiciliu. Principiul este eficace: proprietarul care nu-si utilizeaza vehiculul poate sa-l rentabilizeze inchiriindu-l. Astfel, masina nefolosita nu numai ca nu-l mai costa inutil pe proprietar, ci ii aduce si un castig. Cautarea unei masini se efectueaza dupa zone geografice, dupa tipul de vehicul si dupa marca, pornind de la o baza de date in care proprietarii s-au inregistrat. Insolita (pentru cata vreme inca?), aceasta idee de afacere rupe cu o conceptie traditional individualista a masinii si o introduce intr-un univers al consumului colaborativ si bazat pe sharing. Un domeniu care abia face primii pasi, cu timiditate, in Romania.

Inchirierea unui container pentru depozitarea mobilei
Compania MobilBox combina conceptele de inchiriere si de livrare. Ea pune la dispozitia clientului un container de 8 metri cubi, in care acesta isi poate depune obiectle pe care vrea sa le depoziteze. Cand containerul este plin, Mobilbox asigura ridicarea si stocarea acestuia intr-unul din depozitele sale. Ulterior, containerul si continutul sau pot fi restituite clientului atunci cand acesta vrea si acolo unde vrea. Clientul nu are deci niciodata nevoie sa se deplaseze. Principiul se bazeaza pe combinarea ideii depozitarii de mobilier cu aceea a camionului pentru demenajari.

Evident, dincolo de aceste afaceri insolite, inchirierea acopera o diversitate de alte produse, care pot reprezenta afaceri in sine ori extensii ale unei afaceri bazate pe comercializarea respectivelor marfuri. Iata o lista care poate fi oricand extinsa: copiatoare; limuzine pentru ocazii; echipament sportiv (role, schiuri, biciclete), jucarii, costume de carnaval; spatii pentru petreceri; plaje; sisteme pentru videoconferinte; masini si utilaje (d. ex. pentru constructii); bare transversale si cutii portbagaj etc.
 


Tags: afaceriinchirierecrizainsolitcapremasini nefolositedepozitare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]