Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incredibil! Samburii de pepene - Afacerea secolului!

de Matei Antonescu 23 Aug. 2013 3965
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pepenii sunt gustosi, zemosi, sanatosi. Pe langa faptul ca sunt fructe exceptionale, mai sunt si plini de... samburi. Exact! Samburii pe care noi ii ocolim cu toate eforturile sunt plini de ulei care se aseamana foarte mult, din punctul de vedere al proprietatilor, cu cel din samburi de struguri.

Conform Agrointel, un singur pepene furnizeaza in jur de 300-350 de samburi. Un singur sambure contine cca 47 de procente de grasime vegetala. Din aceste 47 de procente, peste 2/3 sunt acizi grasi polinesaturati.

Conform studiului Characteristics and composition of melon and grape seed oils and cakes, Basil S. Kamel, H. Dawson, Y. Kakuda, Journal of the American Oil Chemists’ Society May 1985, Volume 62, Issue 5, pp 881-883, notat de Agrointel, uleiul de samburi de pepene este foarte asemanator, ca si compozitie si din punctul de vedere al proprietatlor, cu uleiul din samburi de struguri.

Uleiul din samburi de pepene este bogat in vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea intregului organism. Uleiul din samburi de pepene poate fi utilizat in industria alimentara, in industria farmaceutica si in cea cosmetica.

Odata presat la rece, acest ulei organic, de calitate superioara, poate sa fie vandut la pretul de 9 dolari per uncie (cca 30 ml).

Conform calulelor Agrointel, un pepene poate furniza samburi care sa dea ulei cat pentru o uncie, adica in jur de 30 de ron, ca si valoare. Incredibil!

Asa se face ca in viitor, se poate ca pepenii sa devina valorificati ca fructe proaspete in plan secundar. In plan principal, in lumina reflectoarelor va ajunge uleiul din samburi de pepene!

Aviz producatorilor care au in stoc pepeni trecuti, crapati, cu gust mai putin dulce decat ar prefera clientii: obtineti ulei si valorificati-l! Aveti la dispozitie o idee de afacere de milioane!



sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afaceri cu pepeniafaceri cu samburi de pepenesamburi de pepeneulei din samburi de pepeni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]