Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ingrediente pentru produsele cosmetice homemade

de Zenobia Badescu 02 Oct. 2011 3975
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Folosind schema si precizarile oferite de doamna Valentina Condor de la firma Condor Natural Stil, precum si informatii de pe site-ul www.cosmetica-bio.ro, va prezentam categoriile si ingredientele ce pot fi folosite pentru prepararea produselor cosmetice handmade.

„Vorbind de cosmetica homemade, produsele sunt structurate in doua mari categorii pe care le detaliez in continuare.

I. Extractele vegetale
Extractele vegetale au o serie de proprietati chiar si terapeutice si sunt folosite pentru preparatele cosmetice si alimentare.

Aceste extracte sunt de mai multe tipuri: uleiurile esentiale, apele florale, uleiurile vegetale, extracte din plante si fructe, unturile vegetale, colorantii vegetali, esentele parfumate etc.

Uleiurile esentiale (UE)

Reprezinta compusi aromatici volatili extrasi din radacini, scoarta, tulpini, frunze, flori si portiuni ale unor plante aromatice. In functie de caracteristicile plantei, uleiurile esentiale sunt obtinute prin diferite metode:
– distilarea in vapori de apa;
– extractia CO2 – un proces tehnologic de ultima ora;
– extractia absoluta.

Prin aceste metode, uleiul esential pastreaza amprenta energetica si toate proprietatile in forma foarte concentrate ale plantei din care provin. Pentru pastrarea acestor caracteristici, exceptie fac uleiurile de citrice care se obtin prin presarea la rece a cojii fructului. Au proprietati regenerante, purifiante, detoxifiante, antirid, anti-age, antiacneice si de tratare externa a diferitelor afectiuni cutanate, facand referire doar la proprietatile cosmetice.

Uleiurile esentiale contin un numar mare de molecule complexe, vitamine, antibiotice, antifungice si principii active binefacatoare chiar in tratarea diferitelor afectiuni organice si psihice. In privinta concentratiei totale maxime a uleiurilor esentiale ce se pot incorpora in produs, aceasta nu trebuie sa depaseasca 1,5% pentru ten si 2% pentru par si corp”....

Aflati continuarea articolului si toate informatiile necesare pentru a va demara o afacere profitabila cu produse cosmetic preparate chiar de dvs. Ghidul este disponibil aici!




Tags: cosmetice homemadeingrediente cosmeticeproduse cosmetice homemade

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]