Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Introducere in business-ul pensiunilor turistice si agroturistice
Inainte de anii '90, Romania era o destinatie turistica interesanta pentru piata est-europeana. Cele mai cunoscute atractii turistice erau litoralul romanesc, statiunile balneare, manastirile din nordul Moldovei si Bucovina si programele culturale.
Din pacate, de atunci si pana in prezent, oferta noastra nu s-a schimbat semnificativ. Mai mult, aceasta a devenit necompetitiva in raport cu exigentele cererii turistice si ale produselor turstice similare de pe piata internationala.Cultura de sofran
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Desi tara noastra dispuse de un valoros potential pentru dezvoltarea turismului, in prezent, contributia turismului la cresterea economiei nationale este, inca, redusa.
Legat de potentialul turistic, ne putem mandri cu obiective diversificate si echilibrat distribuite. Spre exemplu, zona muntilor Carpati (statiuni montane, balneare si balneo-climaterice), marea Neagra sau zone cu traditii culturale vechi (Bucovina, Moldova, Oltenia, Maramures, Transilvania, Banat, Dobrogea).
Paradoxal este ca zonele nedezvoltate economic concentreaza practic cele mai importante obiective si atractii turistice. Aceste areale pot fi revitalizate prin valorificarea potentialului lor turistic, natural si cultural.
Totusi, incepand cu anul 2002, industria turismului in Romania a cunoscut o crestere continua. In 2007, spre exemplu, numarul hotelurilor a crescut cu 10% fata de 2006, in timp ce veniturile din aceasta activitate au crescut de la an la an, practic dublandu-se fata de 2002.
Se estimeaza ca pana in 2012 valoarea vanzarilor online de pachete turistice va creste de sase ori, de la 245,1 milioane de lei la 1.575,6 milioane lei. Vorbind despre pensiuni turistice, numarul acestora a crescut (atat in mediul urban, cat si in cel rural) incepand cu 1993, in ultimii 5 ani cresterea fiind de aproximativ 5-10% anual.
Acelasi lucru poate fi spus si despre capacitatea de cazare turistica. Cea mai fulminanta crestere s-a inregistrat la pensiunile turistice de 2 stele, insa si cele de 3 stele sunt numeroase;numarul pensiunilor de 4 stele a inceput sa creasca mai ales dupa 2002, abia din 2005 inregistrandu-se primele pensiuni de 5 stele.
Numarul pensiunilor turistice rurale a fost in ultimii 10 ani permanent cel putin dublu decat numarul pensiunilor turistice din mediul urban, desi capacitatea de cazare este cu foarte putin peste cea a acestora din urma.
Articole conexe
Pensiune agroturistica - afacerea ideala pentru valorificarea frumusetilor naturale si promovarea traditiilor din zona Tisaului
de Alina ConstantinescuCum a reusit un antreprenor din judetul Neamt sa isi deschida propria pensiune turistica
de Alina ConstantinescuStart in afaceri: acceseaza fonduri europene si deschide propria pensiune turistica
de Stanciu IoanaAfacere la tara cu fonduri europene: pensiune agroturistica
de Nita AlinaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit