Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Invata cum sa obtii profit din cultura de sofran de la o tanara din Arad
Sofranul, sau aurul rosu cum mai este cunoscut, este o optiune profitabila pentru romanii care au teren agricol in mediul rural si bani economisiti pentru a demara propria afacere in acest an. Pretul ridicat al sofranului (intre 8.000 si 13.000 euro/kilogram) se explica prin munca imensa depusa la culegerea staminelor si uscarea lor.
Pentru a obtine un kilogram de sofran este nevoie de 130.000-250.000 de flori, iar fiecare floare produce doar 3 stamine, iar important de stiut este ca acestea trebuie culese doar intr-o anumita perioada a anului, cu o atentie deosebita, pentru a nu le distruge. O singura stamina poate schimba radical gustul preparatelor culinare, de aceea planta este divinizata de catre sefii marilor resturante ale lumii, pentru aromele delicioase pe care le confera bucatelor (de la exoticele risotto-uri si pana la cele mai sofisticate deserturi).
Cultura castravetelui anti-diabet

Ghid practic pentru realizat felicitari de lux

3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
De asemenea, sofranul este cunoscut pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului uman in diverse afectiuni (stimularea memoriei si a proceselor cognitive, intarirea sistemului imunitar, protectia inimii, a sistemului digestiv, a sistemului respirator, protectia vaselor de sange, a pielii, a parului, anticancerigen etc.).
In Romania, foarte putin fermieri au avut curaj sa investeasca in aceasta cultura, si asta pentru ca nu au avut de unde sa se documenteze cu privire la conditiile de cultura si vulnerabilitatile plantelor de sofran.
Daca in Romania se cultiva kiwi si migdal, de ce sa nu incercam sa cultivam si sofran? Asa a gandit o tanara din Ineu, judetul Arad, care, din curiozitate a cultivat sofran in gradina proprie, pe o suprafata de 200 mp. Planta se poate aclimatiza in Romania, asa ca s-a incumetat sa o cultive. Astfel, in 2012, a cumparat din Sardinia (Italia) 700 de bulbi pentru care a platit 560 de euro, iar informatiile despre cultivarea lor le-a obtinut chiar de la persoana care ii vindea.

Bulbii de sofran se cultiva la inceputul toamnei pentru ca pana la intrarea in iarna sa aiba timp sa isi dezvolte radacinile.
Lucrarea pe CD "Cultivarea aurului rosu" iti ofera acum toate informatiile necesare pentru demararea, dezvoltarea si valorificarea culturii de sofran!
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aflati cum puteti obtine un castig substantial parcurgand ghidul practic Afacere la cheie cu flori in ghiveci Informatii complete

[GHID PRACTIC] Ghid practic Realizarea de sapun natural
Afla toate dedesubturile activitatii de realizare de sapun natural de la un producator cu ani intregi de experienta

[GHID PRACTIC] Cresterea prepelitelor japoneze
Comanda acum ghidul afacerii tale cu prepelite japoneze CD-ul Cresterea prepelitelor japoneze Evita acum riscurile inerente inceputului unei afaceri


Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit