Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata cum sa obtii profit din cultura de sofran de la o tanara din Arad

de Alina Constantinescu 13 Iul. 2017 6808
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sofranul, sau aurul rosu cum mai este cunoscut, este o optiune profitabila pentru romanii care au teren agricol in mediul rural si bani economisiti pentru a demara propria afacere in acest an. Pretul ridicat al sofranului (intre 8.000 si 13.000 euro/kilogram) se explica prin munca imensa depusa la culegerea staminelor si uscarea lor.

Pentru a obtine un kilogram de sofran este nevoie de 130.000-250.000 de flori, iar fiecare floare produce doar 3 stamine, iar important de stiut este ca acestea trebuie culese doar intr-o anumita perioada a anului, cu o atentie deosebita, pentru a nu le distruge. O singura stamina poate schimba radical gustul preparatelor culinare, de aceea planta este divinizata de catre sefii marilor resturante ale lumii, pentru aromele delicioase pe care le confera bucatelor (de la exoticele risotto-uri si pana la cele mai sofisticate deserturi).

De asemenea, sofranul este cunoscut pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului uman in diverse afectiuni (stimularea memoriei si a proceselor cognitive, intarirea sistemului imunitar, protectia inimii, a sistemului digestiv, a sistemului respirator, protectia vaselor de sange, a pielii, a parului, anticancerigen etc.).

In Romania, foarte putin fermieri au avut curaj sa investeasca in aceasta cultura, si asta pentru ca nu au avut de unde sa se documenteze cu privire la conditiile de cultura si vulnerabilitatile plantelor de sofran.

Daca in Romania se cultiva kiwi si migdal, de ce sa nu incercam sa cultivam si sofran? Asa a gandit o tanara din Ineu, judetul Arad, care, din curiozitate a cultivat sofran in gradina proprie, pe o suprafata de 200 mp. Planta se poate aclimatiza in Romania, asa ca s-a incumetat sa o cultive. Astfel, in 2012, a cumparat din Sardinia (Italia) 700 de bulbi pentru care a platit 560 de euro, iar informatiile despre cultivarea lor le-a obtinut chiar de la persoana care ii vindea.
Potrivit Agrointel, sofranul se cultiva pe un teren argilos sau silicos pe randuri, la o adancime de 8 cm. Foarte important este ca locul sa fie cald si insorit. Distanta dintre randuri o puteti alege de 15 cm. Pentru buna fixare in sol, trebuie sa udati bine solul inainte de plantare.

Bulbii de sofran se cultiva la inceputul toamnei pentru ca pana la intrarea in iarna sa aiba timp sa isi dezvolte radacinile.

Lucrarea pe CD "Cultivarea aurului rosu" iti ofera acum toate informatiile necesare pentru demararea, dezvoltarea si valorificarea culturii de sofran!



Tags: afacere cu sofrancultivare sofranaur movafacere la tara

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afacere la tara: cum sa deschizi un service auto cu fonduri europene

de Idei de afaceri
02 Oct 2017
Serviciile au fost si vor ramane intotdeauna tipul de activitate care nu presupune in mod obligatoriu existenta unor resurse materiale considerabile...

Afacere la tara cu fonduri europene: ferma de gaini ouatoare

de Alina Constantinescu
29 Aug 2017
Piata produselor ecologice este pe o traiectorie ascendenta. Tot mai multi consumatori sunt interesati de o alimentatie sanatoasa. Daca aveti un...

Afacere la tara cu investitie mica, rentabila si de viitor: cresterea prepelitelor

de Alina Constantinescu
01 Aug 2017
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

Afacere la tara cu fonduri europene: un clujean castiga bani frumosi din masuratori topografice

de Botezatu Razvan
26 Apr 2017
Orice persoana care doreste sa acceseze fonduri europene pentru initierea sau dezvoltarea unei afaceri in mediul rural trebuie sa dea dovada de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]