Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Investitii de viitor: 5 producatori de mezeluri au infiintat Asociata producatorilor de Salam de Sibiu

de Adela Simonescu 09 Mai. 2014 2887
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vesti bune pentru investitorii din domeniu. Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) a fost infiintata de producatorii de mezeluri Agricola Bacau, Aldis, H&E Reinert, Salsi si Scandia Romana.

Cele 5 firme realizeaza in prezent mai mult de 90 de procente din productia de Salam de Sibiu din Romania. Asociatia a fost infiintata cu obiectivul de a proteja marca Salam de Sibiu ca Indicatie Geografica Protejata la nivel comunitar.

Conducerea APSS este reprezentata de Carmen Gavrilescu (manager Marketing Agricola) in calitate de presedinte al Asociatiei si de Sorin Minea (presedintele Angst), in calitate de vicepresedinte al Asociatiei.

„Scopul Asociatiei este apararea marcii Salam de Sibiu ca Indicatie Geografica Protejata la nivel comunitar, dezvoltarea durabila a productiei acestui produs, sprijinirea si cresterea puterii economice a producatorilor acestui sortiment, atat in plan national, cat si international. In acest sens, de 4 luni se lucreaza la elaborarea Caietului de Sarcini si a intregii documentatii necesare pentru demararea respectivei proceduri. Asociatia este asistata, in acest demers, de doua case de avocatura cu background in domeniu. Cu cei cinci producatori relevanti lucram excelent intr-o echipa multidisciplinara in care au fost cooptati juristii nostri, tehnologii fabricilor, managerii de calitate, marketerii, organismele de certificare  si nu numai. Au fost accesate nenumarate surse care atesta prezenta produsului, intre care arhivele interbelice si comuniste, arhivele producatorilor, date ale ministerelor, date de presa”, a precizat Carmen Gavrilescu, Presedinte APSS.

Producatorii care doresc sa se asocieze in acest sens, sunt obligati sa depuna o cerere. Dupa acest demers, vor fi parcurse procedurile de asociere potrivit legislatiei in vigoare.

„Infiintarea Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu este o dovada ca producatorii relevanti ai acestui sortiment pretios, de mare notorietate, au gasit cea mai buna solutie de a stinge ceea ce era perceput drept «o lupta» in jurul produsului ca atare. APSS este o constructie sustinuta de presedintii celor cinci companii, care sprijina efortul ca pe masa consumatorilor din Romania si nu numai, intotdeauna, sa ajunga produsul Salam de Sibiu de cea mai buna calitate”, a apreciat Grigore Horoi, Presedintele Grupului Agricola, citat de Agroromania.ro.




Tags: asociatieasociatia producatorilor salam de sibiu

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]