Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La doar 28 de ani are propria afacere cu dulceturi si siropuri

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Alin Petric a absolvit Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, apoi a urmat un master axat pe dezvoltarea produselor cu indicatie geografica si a celor locale. In timpul studiilor a facut un stagiu de practica, apoi a urmat cursuri de antreprenoriat. A vrut sa puna in practica ceea ce a invatat in timpul facultatii, prin urmare a decis sa deschida propria afacere cu dulceturi si siropuri.

A lucrat timp de 6 luni in Franta si Elvetia pentu a strange banii necesari pentru demararea afacerii. In 2014 s-a intors in tara si s-a apucat de treaba.

Alin Petric in varsta de 28 de ani a investit 5.000 de euro intr-o mica fabrica de dulceturi si siropuri unde realizeaza produse sub marca Cetea - Gustul din Apuseni.

A modernizat o casa batraneasca in satul Cetea astfel incat sa corespunda normelor sanitare si de igiena europene si a inceput productia cu cateva sortimente de dulceata. Dulceturile sunt preparate la foc de lemne si realizare dupa retete si tehnici traditionale de productie.

Pe langa dulceturile de prune, de visine, de corcoduse, de macese sau de catina, Alin Petric prepara si sortimente mai deosebite, cum ar fi cea de sfecla rosie, mere si ghimbir sau cea de dovleac, mere si scortisoara. Nu lipsesc nici siropurile, cum ar fi cel de muguri de pin.

Fructele sunt culese din livada proprie sau achizitionate de la vecinii gospodari.

"Pe langa mica livada de pruni pe care o detin, incerc sa colaborez si cu restul gospodarilor pentru a ma aproviziona cu restul fructelor. Fiecare are in ograda cativa pomi fructiferi care le asigura mai multe fructe decat necesarul propriu. Astfel le cumpar fructele pentru a-i ajuta sa isi rotunjeasca veniturile”, mai spune antreprenorul pentru zf.ro.

Produsele sunt comercializate online, la targuri de produse traditionale dar si prin intermediul unor magazine specializate din Bucuresti. Pretul unui borcan de dulceata de 305 g costa intre 12 si 15 lei.

Pe viitor, Alin Petric si-a propus sa obtina diverse mentiuni pentru produse precum „produs traditional” sau „produs ecologic” si diversificarea soritmentelor de dulceturi si siropuri.



Tags: afacere cu dulceataafacere cu siropafacere profitabilaafacere bio

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]