Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Livada de pomi fructiferi: cum sa faci profit pe o suprafata de 4 hectare de teren
2659
0
06 Oct. 2017
Afacerea zilei
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre persoanele care ne citesc zilnic au o afacere proprie de succes
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre persoanele care ne citesc zilnic au o afacere proprie de succes
3.75
din 4 voturi
din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
Viorel si Gheorghe Cigaran detin in Valeni, Dambovita, o livada de pomi fructiferi pe o suprafata de aproximativ 4 hectare. Pentru dezvoltarea afacerii, antreprenorii au investit 500.000 de euro intr-o fabrica de sucuri naturale cu o capacitate de productie de circa 1.000 de litri pe ora.
Viorel si Gheorghe Cigaran provin dintr-o familie de pomicultori. Avand experienta in domeniu, au pus bazele unei afaceri cu sucuri naturale. Viorel Cigaran este absolvent al Facultatii de Horticultura din cadrul Institutului de Agronomic Bucuresti, iar Ghoerghe Cigaran are studii superioare in marketing.Necesitatea de a diversifica oferta si a vinde mai multe produse i-a determinat sa lanseze in anul 2000 un brand de sucuri naturale numit Parmen. In prezent, la fabrica celor doi frati se produc sucuri naturale din mere, pere, prune, cirese, visine, caise, piersici si morcovi.
"Sa faci productie nu este foarte greu daca inveti si-ti place ceea ce faci. In schimb, pentru a fi eficient si pentru a te mentine pe piata este nevoie sa inchei lantul de productie cu celelalte verigi, inclusiv valorificarea produselor si valorificarea ofertei. De aici a plecat si proiectul nostru, de la necesitatea diversificarii ofertei si a inchiderii lantului productiei cu desfacerea acesteia.", spun cei doi antreprenori.

Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon

Cultivarea plantei cu 5 arome

3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Merele sunt presate, iar sucul obtinut este imbuteliat fara nici un fel de conservanti, coloranti sau arome si fara adaos de zahar sau apa. Antreprenorii spun ca fructele sunt atent selectionate, spalate, tocate, presate la rece, pasteurizate si ambalate in "bag-in-box".
Fabrica este dotata cu o linie de fabricatie, linie de ambalare numita Bag in box, linie pentru imbuteliat la sticla, depozit frigorific pentru pastrarea materiei prime si a produsului finit, cu o capacitate de 150 de tone.
"Ambalarea "Bag-in-Box" sau BIB este o metoda relativ noua care consta intr-un sac sau punga (bag) in forma de perna din polietilena / aluminiu, introdus intr-o cutie de carton (box). Sacul este steril, din folie, in trei straturi si este prevazut cu un robinet care se scoate din cutia de carton prin decuparea special prevazuta.
Odata deschisa cutia, sistemul de curgere Bag-in-Box limiteaza la maxim patrunderea aerului si permite ca produsul sa ramana in stare proaspata pana la ultima picatura, chiar saptamani dupa deschidere. Tehnologia BIB este net superioara altor metode de ambalare.", se arata pe site-ul antreprenorilor, sucnaturaldemere.ro.
Produsele sunt vandute in prezent in magazine din Bucuresti, dar si in lanturile de hipermarket-uri din Constanta, Brasov si Targoviste.
Antreprenorii au incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de circa 600.000 lei (peste 130.000 euro).
Sursa: Revista Bune Practici, RNDR, nr. 19, anul II, mai 2015
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul
Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.Articole conexe
Stand mobil de sucuri naturale - o afacere simpla si cu bani putini
de Idei De Afaceri
11 Apr 2018
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere simpla si extrem de profitabila:...
Afacerea Profructta: de unde a pornit ideea unei fabrici de sucuri naturale?
de Stanciu Ioana
22 Feb 2017
Profructta este afacerea unei familii din Campulung Muscel. Marius Macarescu si sotia sa, Criana, au decis sa investeasca 600.000 de euro intr-o...
Afacere cu bani putini - stand mobil de sucuri naturale
de Alina Constantinescu
30 Sep 2020
Afacerea cu sucuri naturale este simpla, nu necesita o investitie mare, dar este nevoie de o locatie foarte buna si de vad comercial. Clientii...
Un business de 100.000 de euro din sucuri naturale, in doar 3 ani!
de Idei De Afaceri
23 Mar 2016
O afacere de familie, ce si-a gasit inspiratia in Franta, a crescut atat de bine in 3 ani incat cucereste si hipermarketurile din tara. Sotii Marius...
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
5 Idei de Afaceri cu investitie MINIMA si profit MAXIM + Model de Plan de Afaceri
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Citeste Raportul Special GRATUIT

5 Idei de Afaceri cu investitie MINIMA si profit MAXIM + Model de Plan de Afaceri
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2021
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- Cresterea prepelitelor: cum poti demara aceasta afacere cu doar 300 lei. Detalii aici
- Ai la dispozitie un teren de dimensiuni mici? Lavanda este cultura ideala. Click aici
- Incepe propria afacere in agricultura: iata cei 3 arbusti care te pot imbogati: Goji, Merisoare si Aronia. Click aici
- Cum sa intocmesti propriul plan de afaceri: modele editabile, sfaturi si atentionari
- Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon! Afla secretele afacerii
- Cum sa faci bani in agricultura: tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran. Click aici
Comentarii0 comentarii