Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marketing-ul are o multime de fete diferite si toate au acelasi scop: cresterea numarului de clienti.

de Petre Aldea 29 Apr. 2015 3236
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dragos Cazan, director CLC Selectron, productie placute de identificare: Marketing-ul are o multime de fete diferite si toate au acelasi scop: cresterea numarului de clienti.

 Daca va ganditi putin mai mult, veti descoperi ca orice produs sau serviciu are nevoie de o placuta de identificare. Ramane in grija dumneavoastra ca aceasta sa aiba o forma de prezentare deosebita.

De exemplu, daca aveti un atelier de service auto, puteti face o comanda de serigrafie pentru, sa zicem, 500 de brelocuri inscriptionate cu numele si  numarul de telefon al firmei. Procedura este simpla: atasati un breloc de cheile fiecarei masini care trece prin atelierul dumneavoastra.

Astfel, daca va fi exista vreo problema, clientul stie cu siguranta  unde sa revina. Mai mult, de cate ori va folosi cheile de la masina isi va aminti numele atelierului de service auto. Iar daca serviciile prestate au un nivel superior din punct de vedere calitativ, fiti siguri ca nu vor intarzia sa apara si alti clienti. stim cu totii ca reclama “din om in om” este deosebit de eficienta. Trebuie doar “ajutata”.

“Ideea aceasta am avut-o inca de la infiintarea firmei, deoarece am pus accent foarte mult pe intretinerea interfoanelor si pentru a reusi in acest domeniu clientii trebuiau sa ne cunoasca, sa stie unde ne gasesc. Initial, am lipit pe produsele montate de noi etichete plastifiate, dar oamenii le tot scoteau, fie ca doreau sa stie numarul nostru de telefon si nu aveau ceva de notat la indemana, fie fara nici un motiv.

Ca urmare, am hotarat sa facem niste etichete mai durabile, din metal turnat. Ulterior, le-am acoperit cu un material anticoroziv, pentru ca inscriptionarea sa nu se deterioreze din cauza factorilor climatici. S-a dovedit a fi o modalitate de reclama deosebit de rentabila, deoarece costul de 1$ pentru fiecare placuta este foarte mic in comparatie cu cel pentru alte spatii publicitare, in presa scrisa, de exemplu.

Cei mai multi clienti ne contacteaza deoarece ne-au vazut numele si  numarul de telefon pe interfoane si le-au placut produsele noastre. De obicei, administratorul unui bloc care doreste sa-si instaleze interfon vede un model care ii place ca design si mod de functionare, face un sondaj printre locatari pentru a afla fiabilitatea produsului si abia dupa aceea contacteaza firma pentru montare.”



Tags: afacereafacerimarketingplacute de identificare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei ā€žcastiga intr-o luna cat altii in zeceā€, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]