Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Mica afacere in care investitia consta in stapanirea exacta a tehnicii de lucru
Piata constructiilor a devenit in ultimul timp destul de aglomerata, cu oferte multiple si diversificate, ca urmare este esentiala gasirea unei strategii pentru contractarea primelor lucrari. Intrucat o firma nou infiintata este necunoscuta, cea mai simpla cale de atragere a clientilor o constituie anunturile in reviste si siteuri de amenajari interioare, precum si fluturasii raspanditi in locurile publice. Mizati pe faptul ca primii clienti nu vor fi din categoria firmelor de mare calibru sau din randul persoanelor fizice cu mari pretentii, astfel ca ceea ce conteaza in aceasta prima etapa sunt pretul, seriozitatea si calitatea lucrarii efectuate.
Investitia initiala in afacere si cheltuielile de lucru sunt extrem de mici. Activitatea nu presupune folosirea unor unelte scumpe si complicate, materialele necesare se achizitioneaza cu banii beneficiarului, iar firma nu are nevoie de un sediu pretentios, intrucat intreaga afacere - intalniri, perfectarea conditiilor de lucru, incheierea contractului, prestarea serviciului in sine – se desfasoara la domiciliul/sediul clientului. O garsoniera de bloc este deci suficienta pentru sediul firmei.Cultura de sofran
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Uneltele si sculele necesare montarii de placi ceramice nu sunt deloc costisitoare: cea mai importanta este masina de taiat placile ceramice, la care se adauga un flex electric pentru decuparea formelor rotunde si un pieptene special pentru intinderea adezivului.
Urmeaza apoi sculele necesare oricarui mester: ciocanul, clestele, mistria, metrul, ferastraul etc. si, in timp, dotarea se poate imbogati cu unelte mai pretentioase: masini de gaurit, masini de slefuit, masini de decupat portabile si cu masa, rindele electrice, polizoare unghiulare, mixer electric pentru pregatirea adezivului. Este bine de stiut ca toate aceste scule sunt extrem de simple si usor de utilizat, ele putand fi folosite cu succes fara nici o pregatire prealabila.
In afara de actiunile premergatoare, de pregatire a suprafetei care urmeaza sa fie acoperita cu placi si de preparare si intindere a adezivului, cea mai dificila operatiune consta in taierea placilor pentru a se potrivi exact in locurile ramase neacoperite. De exemplu, daca este nevoie de o bucata mai ingusta, taierea se realizeaza cu un aparat special, care plimba un cutit cu varf de diamant de-a lungul liniei dupa care se doreste taierea.
Placa se va rupe apoi, prin apasare, dupa conturul trasat. Acest aparat este folosit doar pentru taierea in linii drepte. Pentru taierea sub alte forme, se foloseste un flex electric manual, care dispune de un disc abraziv extrem de rezistent si care taie foarte usor placile ceramice. Placa se aseaza pe un suport din lemn sau alt material rezistent (nu pe alta placa!), se fixeaza pe aceasta cu o mana, iar cu cealalta se actioneaza flexul.
Cum se monteaza placile ceramice
Totul incepe cu alegerea modelelor dorite (forma, design, dimensiuni) de catre client. De exemplu, intr-un salon sofisticat, este bine sa se aiba in vedere un model cu placi de forma patrata si nuante inchise, care sa contrasteze placut cu mobilierul ultramodern. in cazul in care predomina rusticul, foarte potrivita este gresia rosiatica, asemanatoare pietrelor din caramida. Exista si varianta colorarii si pictarii manuale a placilor de ceramica, urmate de emailarea lor. Este o operatiune putin cam pretentioasa si costisitoare, insa efortul este rasplatit de rezultatul obtinut.
Placile se aplica normal, presandu-le si fixandu-le pe pozitii cu ajutorul unui ciocan din lemn sau din cauciuc, atat cat sa se realizeze contactul optim cu adezivul. in conditii normale de temperatura si umiditate, "timpul de deschidere" al adezivului (adica timpul cat adezivul intins pe perete nu formeaza o crusta antiaderenta) este de 20-30 minute. Daca este soare puternic sau vant uscat sau daca suprafata de lucru este foarte absorbanta, "timpul de deschidere" se poate reduce foarte mult, la cateva minute.
In cazul in care s-a format deja crusta antiaderenta, este nevoie de o reimprospatare prin aplicarea unei cantitati suplimentare de adeziv, cu spatula dintata. Este total contraindicat sa se ude adezivul cu apa atunci cand a prins crusta. Eventualele corectii dupa aplicarea ceramicii trebuie efectuate in 20-30 minute de la inceperea operatiei, dupa care ele devin problematice.
Articole conexe
Samsung: Al doilea jucator al pietei de smartwatch-uri
de Bianca TilaDoua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral
de Idei de afaceriAntifrauda, catre o antreprenoare: "Ai si tu doi copii. Nu ai vrea sa se intample asta, nu?"
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit