Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noul trend in afaceri - mica ferma de familie specializata pe cresterea naturala

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De multe ori, cuvinte precum: gustul de odinioara, ca la mama acasa sau preparat traditional sunt doar simple reclame. Si, degeaba cautam gustul stiut in unele preparate promovate astfel, ca nu il gasim.

Asa s-a intamplant si cu un tanar din Prahova, dupa ce nu a regasit in niciun magazin de la oras gustul preparatelor din carne realizate traditional s-a gandit ca este o idee buna de afacere -  ferma specializata pe cresterea naturala.

Asadar, a pornit pe cont propriu o mica ferma de familie specializata pe cresterea naturala a porcilor si pasarilor de carne - „Ferma lui Jumolea”.

Ciprian Jumolea este la inceputul acestei afaceri dar are vise mari.

Doreste sa ajunga sa proceseze produse din carne sau chiar sa infiinteze o pensiune agroturistica in care sa fie consumate bunatatile obtinute in propria ferma.

„Am petrecut o perioada la Bucuresti, eu cu sotia, si pot sa va spun ca nicaieri nu am reusit sa gasesc gustul slaninei traditionale, asa cum o facea tatal meu.

Dupa ce ne-am mutat la Baicoi, parintii mei nu am mai putut sa se ocupe de cei doi porci pe care ii mai avea, asa ca i-am luat noi si am inceput sa ii crestem asa cum stim mai bine.

In urma fatarilor, am pastrat femelele, asa am reusit sa ajungem astazi sa avem un efectiv de 32 de purcei, exemplare din combinatii cu rasele Marele Alb, Pietran si Duroc, cat si Mangalita”, a declarat Ciprian.

Tanarul fermier mai creste si rate, gaste si curcani. „Avem circa 60 de pasari, in special pentru carne. Luna viitoare am dat comanda si ne vom duce sa luam si un vier de mistret, cat si doua femele.

Ne dorim foarte mult sa ne adresam unui alt tip de public, cel care cauta mancare fara colesterol. Ne-ar placea sa realizam si un salam de mistret, carnati, dar asta cu timpul”, spune entuziast Ciprian.

Sursa: stiriagricole.ro



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceriafacerecresterea naturalafermamica fermapasariporciferma de familie

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]