Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Noul trend in afaceri - mica ferma de familie specializata pe cresterea naturala
De multe ori, cuvinte precum: gustul de odinioara, ca la mama acasa sau preparat traditional sunt doar simple reclame. Si, degeaba cautam gustul stiut in unele preparate promovate astfel, ca nu il gasim.
Asa s-a intamplant si cu un tanar din Prahova, dupa ce nu a regasit in niciun magazin de la oras gustul preparatelor din carne realizate traditional s-a gandit ca este o idee buna de afacere - ferma specializata pe cresterea naturala.Cultura de sofran
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cresterea prepelitelor japoneze
Asadar, a pornit pe cont propriu o mica ferma de familie specializata pe cresterea naturala a porcilor si pasarilor de carne - „Ferma lui Jumolea”.
Ciprian Jumolea este la inceputul acestei afaceri dar are vise mari.
Doreste sa ajunga sa proceseze produse din carne sau chiar sa infiinteze o pensiune agroturistica in care sa fie consumate bunatatile obtinute in propria ferma.
„Am petrecut o perioada la Bucuresti, eu cu sotia, si pot sa va spun ca nicaieri nu am reusit sa gasesc gustul slaninei traditionale, asa cum o facea tatal meu.
Dupa ce ne-am mutat la Baicoi, parintii mei nu am mai putut sa se ocupe de cei doi porci pe care ii mai avea, asa ca i-am luat noi si am inceput sa ii crestem asa cum stim mai bine.
In urma fatarilor, am pastrat femelele, asa am reusit sa ajungem astazi sa avem un efectiv de 32 de purcei, exemplare din combinatii cu rasele Marele Alb, Pietran si Duroc, cat si Mangalita”, a declarat Ciprian.
Tanarul fermier mai creste si rate, gaste si curcani. „Avem circa 60 de pasari, in special pentru carne. Luna viitoare am dat comanda si ne vom duce sa luam si un vier de mistret, cat si doua femele.
Ne dorim foarte mult sa ne adresam unui alt tip de public, cel care cauta mancare fara colesterol. Ne-ar placea sa realizam si un salam de mistret, carnati, dar asta cu timpul”, spune entuziast Ciprian.
Sursa: stiriagricole.ro
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Articole conexe
Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral
de Idei de afaceriMasinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila
de Florin AmarieiProfita de un motor verificat pentru afacerea ta online!
de Florin AmarieiSalvarea mediului inconjurator poate fi o afacere
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit