Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere profitabila la tara - ferma 'Oua de tara'!

de Zenobia Badescu 28 Ian. 2015 5811
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ferma deschisa sub sigla "Oua de tara" ofera pasarilor conditiile cele mai bune de crestere. Astfel, gainile sunt crescute liber, la sol, beneficiind atat de adapost inchis cat si de pasune.

Cum functioneaza o astfel de ferma? In afara conditiilor mentionate anterior pasarile beneficiaza si de “terasa”, adica un spatiu extern acoperit pentru a le proteja de capriciile vremii, gainile ramanand in acelasi timp in aer liber.

Fermele au fost concepute si realizate integral pentru productie in sistem ecologic respectand standardele impuse de UE pentru agricultura ecologica, prevazute in Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului privind productia ecologica si etichetarea produselor ecologice si in Regulamentul (CE) nr. 889/2008 al Comisiei de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului(CE) nr. 834/2007.

Activitatea de productie a celor trei ferme gaini se desfasoara sub certificarea organismului international de inspectie si certificare in domeniul productiei ecologice, Bios S.R.L.

Fermele se gasesc in zone rurale din judetele Arges si Sibiu, zone nepoluate si beneficiind de terenuri necultivate si neierbicidate totalizand aproximativ 12 ha.

Exista in prezent 5 hale de productie construite intre 2009 si 2012, dedicate cresterii gainilor ouatoare in sistem ecologic.
Atat in interior cat si la exterior sunt indeplinite conditiile necesare de adapostire pentru gaini, respectiv cerintele biologice ale acestora:
- acces usor la hrana si apa;
- spatiu suficient;
- sistem de incalzire si ventilare a cladirilor care sa asigure circulatia aerului, nivelul de praf, temperatura, umiditatea relativa a aerului;
- asigurare de lumina naturala.

Conform standardelor UE de zootehnie ecologica, fiecarei pasari ii revin 4 m.p de pasune iar in adapostul inchis, spatiul este calculat astfel: maximum 6 pasari/mp si 18 cm liniari pentru stinghia de cocotat.

Ferma are si un centru de recoltare si ambalare a oualor. Acest centru de sortare si ambalare este realizat de asemenea conform normelor Uniunii Europene. Codul centrului de sortare si ambalare este RO EPC 37 CE. Practic, ouale sunt produse marcate, ambalate si transportate de aceeasi firma, iar acesta este un argument in plus in ceea ce priveste prospetimea produsului si garantia calitatii.

“Oua de tara” pentru oraseni
“Ouale noastre sunt marcate fiecare cu codul punctului de lucru de unde provin”, ne spune Anca Pop, proprietara afacerii.
“Spre exemplu: 0-RO-AG-018, inseamna oua produse in sistem de agricultura ecologica (marcaj 0), in Romania, Judetul Arges, la ferma inregistrata cu numarul 018.

Ouale ecologice de la fermele noastre sunt ambalate in caserole biodegradabile de 10 bucati, 6 bucati si in cofraje de 20 bucati. Ambalajele contin sigla Romaniei pentru agricultura ecologica emisa de Ministerul Agriculturii, precum si pe cea a organismului de inspectie si certificare, Bios S.R.L.”

In prezent, S.C. “Oua de tara” distribuie oua ecologice produse, marcate si ambalate direct la fermele unde sunt produse, prin urmatoarele magazine, la nivel national:
• Auchan (Pitesti, Bucuresti, Timisoara, Cluj, Constanta, Suceava);
• Cora (Bucuresti, Cluj, Constanta);
• Metro cash&carry (Bucuresti);
• Billa - reteaua nationala;
• Mega-Image - reteaua nationala;
• diverse magazine cu produse bio sau traditionale din Bucuresti.

Ferma “Oua de tara”: www.ouaecologice.ro


Tags: fermafermeafacereafaceriouacresterea gainilorgainioua de taraoua ecologice

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]