Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O antreprenoare din Vrancea a infiintat o ciupercarie cu fonduri europene
Avand in vedere cresterea cererii de ciuperci pe piata din Romania, Chiric Corina din comuna Vrancioaia, judetul Vrancea a accesat fonduri europene prin Masura 121 si a infiintat o ciupercarie.
Cultivarea ciupercilor reprezinta o afacere profitabila pentru antreprenoara deorece in zona nu exista de ciupercarii sau exploatatii care sa-i faca concurenta.3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cultura castravetelui anti-diabet
Titlul proiectului: Construire spatiu pentru cultivarea ciupercilor si alimentare cu energie electrica ciupercarie, sat Vrancioaia, comuna Vrancioaia
Proiect finantat prin Masura 121 - „Modernizarea exploatatiilor agricole”
Beneficiar: Chiric Corina Intreprindere Individuala
Proiectul, cu o valoare totala de 169.806 de euro, a vizat introducerea si dezvoltarea de tehnologii si procedee noi, diversificarea productiei, ajustarea profilului, nivelului si calitatii productiei la cerintele pietei. Astfel, investitia care face obiectul proiectului este destinata infiintarii unei ciupercarii in spatii protejate. Antreprenoarea a decis sa cultive in sistem conventional Pleurotus HK 35 si Pleurotus P70.
Investitia a fost structurata astfel:
- tuneluri de cultura, formate din doua module, cu o suprafata totala construita de 521,52 m², structura metalica avand inchideri din materiale termoizolante, dotata cu sisteme de control si comanda a parametrilor din camera de cultura, instalatie de tratare a aerului, panou filtru de evaporatie, sistem de racire a apei, instalatii termice de racire, instalatii necesare asigurarii utilitatii obiectivului;
- anexa administrativa si sociala, constructie cu regim de inaltime, parter si suprafata construita de 64,40 m²;
- alei, drumuri de incinta;
- utilitati necesare obiectivului (pentru alimentarea cu apa a fost prevazut un put forat, iar pentru colectarea apelor uzate este necesara o fosa septica);
- echipamente pentru fluxul de productie: centrala termica.
Prin implementarea proiectului s-a obtinut o productie de 4.500 kg/tunel/ciclu, rezultand astfel o productie anuala estimata de 54.000 kg (daca luam in calcul sase cicluri de productie). Sistemul de incalzire-racire a tunelurilor de cultura ofera posibilitatea comercializarii ciupercilor tot timpul anului. Cu bani europeni antreprenoarea a mai achizitionat cantare si transpaleti manuali.
Datorita continutului de proteine apropiat de cel al carnii, ciupercile inlocuiesc cu succes acest produs (carnea) care in ultimul timp atenteaza la sanatatea noastra. Din ce in ce mai multa lume vrea sa manance sanatos. Din ce in ce mai multa lume tine post, sau prefera dieta vegetariana iar ciupercile sunt alegerea perfecta si delicioasa. Prin urmare, iata ce piata ai pentru desfacerea ciupercilor:
- pietele agro-alimentare
- magazinele tip aprozar
- lanturile de hypermarketuri si supermarketuri
- restaurantele, unitatile tip fast-food, pizzeriile
- fabricile de conserve
- pensiunile
- exportul
Asadar, daca vrei sa suplimentati veniturile familiei, incepeti o afacere cu ciuperci!
Sursa: Revista Bune Practici, RNDR, nr. 21, anul II, iunie 2015
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit