Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O familie din Focsani a inceput o afacere de viitor in domeniul agriculturii acvaponice

de Ilinca Dobrescu 13 Sep. 2017 15575
4.37 din 56 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este deja foarte cunoscut conceptul de agricultura acvaponica. Discutam despre una dintre cele mai bune solutii pentru obtinerea de productii mari de pe suprafete reduse ca dimensiune.

In premiera, doi soti din Focsani au reusit sa puna bazele unei astfel de afaceri de viitor, afacere care combina acvacultura cu agricultura.

Acestia, dupa mai multe investitii esuate, au luat decizia de a infiinta o ferma acvaponica.

Amintim faptul ca agricultura acvaponica presupune cultivarea de legume combinata cu crestrea pestilor, obtinandu-se astfel o productie dubla, suta la suta ecologica. Procedeul presupune o simbioza intre pesti si plante, pestii, prin dejectiile produse, oferind hrana plantelor, iar acestea ajutand la curatarea apei.

Plantele dorite se vor cultiva pe o suprafata speciala, deasupra apei in care inoata pestii. Nu este nevoie sa se utilizeze ingrasaminte, pesticide si alte chimicare.

In mod impresionant, in domeniul agriculturii acvaponice, productia de legume este de 8 ori mai mare iar legumele au gust mai bun, sunt mai dulci si mai aromate.

Familia de antreprenori din Focsani si-a amenajat o mica ferma acvaponica pe o suprafata de 120 de metri patrati.

Ferma acvaponica detinuta de soti detine 5 bazine in care inoata cate 80 de carasi, deasupra carora au plantat salata, cca 6.000 de bucati.

Prin intermediul unui sistem de filtrare, apa urmeaza un ciclu de la pesti la plante si inapoi. Salatele sunt irigate in mod permanenta si hranite cu dejectiile pestilor. In acelasi timp se asigura curatarea apei care se intoarce in bazinele cu pesti.

"In bazinul lor, pestii primesc cu apa proaspata si hrana pentru a se dezvolta. Ca o consecinta fireasca, apa din bazin se umple cu fecale si deseuri rezultate din procesul de hranire a pestilor. Aceasta apa plina de deseuri organice este tratata cu microbi si bacterii benefice, care transforma deseurile in nutrienti pentru plante, dupa care apa trece in sistemul de hidrocultura", noteaza AgroRomania.ro.

Cat despre tipurile de pesti care pot fi sustinute in proiectele acvaponice: tilapia, barramundi, bibanul de argint, somnul sau somnul tandanus, bibanul Jade si codul Murray

Cele mai profitabile plante ce pot fi cultivate in sistem de agricultura acvaponica: legumele cu frunze verzi (salata verde, spanacul, chardul elvetian, varza chinezeasca), busuiocul, trandafirii, tomatele, pepenele galben, ardeiul gras, fasolea, mazarea, nasturelul, ridichile, capsunele, ceapa, napii, pastarnacul, cartofii dulci, ierburile aromatice.


In materie de calcule si investitii, AgroRomania mai noteaza faptul ca o sera acvaponica de 1000 de litri, considerata a fi de mici dimensiuni, in care se pot creste cca 22 de bibani, ar costa doar 2.300 de dolari. La aceasta se adauga costurile de functionare, de cca 320 de dolari la fiecare ciclu de productie. Un ciclu de productie dureaza, in medie, 6 luni.


sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: agricultura acvaponicaagricultura acvaculturaacvaculturaferma acvaponica in romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.37 din 5 - 56 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]