Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Palinca romaneasca: pere in sticla si castiguri frumoase dintr-o afacere unica
Doi soti din Bucuresti, Mihai, de profesie arhitect, si Alexandra, specialist in resurse umane, au in Tomsani (judetul Prahova) o mica livada de peri. Sotii Ciobanu s-au gandit sa isi suplimenteze veniturile prin deschiderea unui business in anul 2013: cresterea perelor in sticle, care sunt umplute apoi cu palinca.
Amandoi sunt pasionati de natura si viata la tara. Ideea afacerii "Parinca" (joc de cuvinte, o combinatie dintre "para" si "palinca") a pornit de la faptul ca nu exista o oferta destul de mare pe piata din Romania pentru astfel de produs. Faptul ca in sticla se afla o para ofera un aspect deosebit produsului.Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
"Fiind inca la inceput de drum, ne zbatem sa intelegem tot procesul de crestere a fructelor in sticle. Procedeul in sine nu este unul inventat de noi, ci ne-am inspirat dupa mai multe poze vazute pe Internet despre alte afaceri de acest gen din afara tarii", explica Mihai Ciobanu.
Castigurile de pana acum au fost reinvestite in livada, in materia prima pentru palinca si in sticlele pentru productia de anul acesta.
"Aceste castiguri vor fi reinvestite, pana cand vom ajunge la o productie constanta care sa acopere cererea", a precizat Mihai Ciobanu.
„Un castig real il putem spera abia dupa 3 -4 -5 ani, cand noua livada va incepe sa produca si, astfel, ne va reduce din cheltuielile pentru productia de palinca pe care le suportam la momentul de fata. Inca nu reusim sa producem destula palinca de pere din fructele pe care le avem si suntem nevoiti sa cumparam pere”, a mai spus arhitectul.
Ca in orice alta afacere, sunt si dificultati. O problema este procentul scazut de fructe care reusesc sa ajunga la maturitate in perioada recoltarii (in cel mai bun caz, procentul poate ajunge la 75%). Principalii factori care influenteaza productia sunt soiul de pere si modul in care sticla este prinsa in pom, clima si timpul alocat supravegherii livezii.
Strainii, cuceriti de palinca din pere in sticla
Primele sticle de parinca au fost vandute cunostintelor si prietenilor. Produsele lor au ajuns in toata tara (Bucuresti, Suceava, Galati, Craiova, Calarasi, Oradea, Cluj, Ploiesti, Pitesti etc.) dar si in afara, in Franta sau in Anglia.
Sursa: ziare.com
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit