Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Panourile solare realizate la o fabrica din judetul Buzau concureaza cu cele din Europa
Deoarece costurile cu energie electrica sunt din ce in ce mai mari, in ultimii ani tot mai multi romani au luat in considerare energie solara, care poate fi utilizata foarte usor cu ajutorul unui sistem fotovoltaic, care converteste lumina de la soare in energie electrica. Practic, aceasta forma de energie este gratuita, costurile fiind doar cele legate de captarea ei. Energia solara ar trebui utilizata pe scara larga, fiind regenerabila si nepoluanta.
Utilizarea energiei solare la nivel global este cea mai eficienta metoda pentru incalzirea unei locuinte, ce poate inlocui ori reduce sursele de energie clasice. Prin instalarea de panouri solare compacte presurizate, costurile cu incalzirea apei calde menajere se reduc cu circa 90%Propriul meu plan de afaceri
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Cultura castravetelui anti-diabet
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
In urma cu 8 ani, in localitatea Spataru din comuna Costesti, judetul Buzau, Silviu Iordache a pus bazele unei afaceri care vizeaza productia de panouri solare presurizate compacte, colectori presurizati si boilere solare. O astfel de investitie ii ajuta pe cei care instaleaza astfel de panouri sa isi reduca costurile cu incalzirea apei calde menajare cu 90%.
Antreprenorul a profitat de aceasta oportunitate si a accesat Programul Casa Verde, prin care statul a sustinut investitiile pentru instalarea de sisteme de incalzire cu energie regenerabila in locuinte.
Tanarul antreprenor afirma ca fara fondurile europene nu ar fi reusit sa dezvolte aceasta afacere
Desi nu avea experienta in domeniu pentru ca activase in domeniul telecomunicatiilor, cu multa ambitie si putere de munca, Silviu Iordache a accesat fonduri europene pentru dezvoltare rurala printr-un proiect de peste 300.000 de euro (fara TVA), din care 70%, respectiv circa 200.000 de euro au venit de la Uniunea Europeana, proiectul fiind depus pe masura 312 "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi" din PNDR.
Foto: pixabay.com
"Ideea mi-a venit cand se anunta programul Casa Verde, care inca mai functioneaza, desi cu carente grave, si mai ales pentru ca se anunta o crestere a consumului de astfel de produse pe fonduri cresterii preturilor la gaze. Eu vin din zona telecom, unde am lucrat 6-7 ani. Sunt antreprenor de la 20 de ani. Acesta este al doilea proiect pe care il fac, primul a fost in zona serviciilor de telecomunicatii.
Am incercat sa fiu si angajat o perioada de 2-3 ani si mi-am dat seama ca nu este de mine aceasta indeletnicire si am incercat din nou sa fiu antreprenor. Desi nu am avut deloc experienta in acest sector, eu am scris proiectul, dupa consultarea ghidului de finantare care este bine scris, proiect care a fost eligibil din prima si acum nu ma pot plange in privinta beneficiului. In acest moment mi se pare oportun, ca sa ne diferentiem de concurentii nostri, sa dezvoltam produse noi, dar sa venim si cu tehnici mai avansate pentru aceasta gama de produse", a mentionat Silviu Iordache pentru Agerpres.
Compania Panasol Power SRL isi desfasoara activitatea pe o suprafata de productie si depozitare de 3.000 mp, capacitatea capacitatea anuala de productie fiind de 8.000 de panouri solare compacte si de 8.000 de colectori solari presurizati.
Produsele sunt destinate atat consumatorilor rezidentiali, cat si celor industriali, compania fiind mereu preocupata de a produce solutii simple, eficiente si durabile pentru cei care sunt adeptii protectiei mediului si ai reducerii costurilor la energie.
Promovarea panourilor solare
Comercializarea produselor se face pe piata interna, prin magazinele de bricolaj, cu ajutorul distribuitorilor, in orase precum Bucuresti, Arad, Constanta, Iasi, Targoviste, Brasov, dar si prin propriul magazin online, tot catre distribuitori, intr-un procent de 5%.
Firma exporta un procent ridicat din panourile solare in tarile europene, la preturi competitive. Printre tarile aflate pe lista beneficiarilor panourilor solare produse la fabrica din Spataru se numara Croatia, Italia, Republica Moldova si Grecia.
Firmele si persoanele fizice din Romania importa panouri solare din China, insa produsele, desi sunt ieftine, nu sunt de calitate.
Acesta afirma ca societatea activeaza pe o piata relativ virgina pentru astfel de produse, concurenta reala venind insa din China, care aduce "produse foarte ieftine si de calitate indoielnica".
Ce sfaturi ar da tinerilor care vor sa porneasca pe acest drum al antreprenoriatului?
"Ii sfatuiesc pe tineri sa isi faca foarte bine temele, sa analizeze foarte bine piata si produsul, ca atunci cand vor scoate pe piata un produs, acela sa fie unic si sa aiba un raport calitate/pret excelent. Altfel, nu vor reusi sa aiba succes. Acesta este secretul: sa faci produse pentru care cerere exista, concurenta este relativ slaba, iar tu sa reusesti sa faci ceva mai bun decat ceilalti, ceva competitiv in raport cu ceilalti producatori", a adaugat Silviu Iordache.
Surse: Romania Rurala, RNDR, nr. 16, anul II, ianuarie 2015; Agerpres
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit