Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pataniile unui antreprenor roman: "Politia ma suna si ma anunta ca mi-am furat masina!"

de Florin Amariei 14 Aug. 2019 8425
4.52 din 31 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un antreprenor roman cu o afacere din Galati povesteste pataniile pe care le-a avut pana acum in tara noastra.

"Va fi o poveste lunga...
 
Am inceput afacerea de Rent-a-Car in Galati in urma cu fix un an. De atunci ne-am confruntat cu sute de situatii incredibile pe care nu le-am crezut posibile intr-o tara din Uniunea Europeana!
 
Cele mai tari???!!!
 
1. Unu' ne-a vandut masina cu acte false si ne-a trimis mesaj ca a lasat-o la Curtea de Arges si a plecat din tara.Am recuperat-o, dar cand aproape sa ajungem cu ea la Galati ne-a sunat Politia si ne-a anuntat ca ne-am furat masina!!! Si uite asa, a stat la odihna, confiscata , timp de 3 luni in curte la politie pana s-a lamurit procurorul a cui e masina... Dupa care ne-a dat-o inapoi.
 
Noi in acest timp am achitat Asigurari Casco,RCA, taxe si impozite...
 
2. Altu' a inchiriat un Caddy, a dat 20€ spaga la vamesi la moldoveni si a dat o fuga pana la Cahul sa-si ia tutun si sa-i umple "bacu" ca acolo e mai ieftin. Numai ca a pus benzina in loc de motorina...
 
In ziua de Paste la ora 11.00 ne-a sunat sa ne anunte ca nu mai porneste si ca "el ce face?".Omu' platise chiria...
 
Mai avea 3 zile platite...
 
Nu stiu cum a facut , dar a dat jos benzina, a pus motorina , a mers cu ea asa stricata si ne-a adus masina cu un total de plata la reparatie de 8700lei.
 
A lasat-o la poarta si dus a fost...Portugalia il astepta la prasit.
 
3. Altul a inchiriat un Megane si a doua zi dimineata la 8 a lovit 3 masini in Iasi.... Alcoolemie 1.2. Coafura a rezistat.
 
Ne-a sunat sa ne ceara sa-i ducem alta masina la schimb sa-si contribuie drumul!Cica se duce in pelerinaj cu prietenul lui la manastiri.
 
(...)
 
In fine...sa fie-n bafta lor!
 
Ne-a zis la telefon ca nu e beat. A mancat dimineata o salata si a pus un pic de otet! Nici daca punea 3 litri de otet nu iesea 1.2.
 
Pe noi ne-a anuntat o femeie care a fost accidentata de dobitoc gasindu-ne numarul de telefon pe suportul numerelor de inmatriculare. Ea ne-a spus in ce hal era... Am trimis platforma si am adus masina la sediu. El s-a dus la tren. Paguba 20.000lei. Casco nu suporta betivii, nu stiu de ce.
 
4. Un individ, Donciu Ioan Petrica, un proxenet dovedit, condamnat pentru furturi si pentru ca a dus minore la prostituat in Italia (informatii de pe google disponibile publicului) a inchiriat prin terte persoane de la noi 3 autoturisme: doua VW Golf VII si un VW CC.
 
Primul Golf l-a avariat in incercarea de a fugi de Politia Rutiera , lovind o masina a unui cetatean din Galati abandonand masina cu geamurile deschise (afara ploua!!!) in parcarea din spatele blocurilor de la IFR.
 
Politia nu l-a prins...desi l-au urmarit cu girofarele doua echipaje.
 
La ora 19.30 in timp ce savuram cu nevasta un episod din House of Cards m-a sunat "agent sef principal adjunct-loctiitor de nu stiu ce" - ce denumiri parca am fi in URSS... sa ma intrebe ce fac, unde sunt si de ce am fugit de ei!
 
Ei credeau ca eu, administratorul conduc toate cele 28 de masini ale firmei.
 
I-am descusut si am aflat ce se intamplase.
 
Ei nu stiau unde disparuse masina.
 
M-am oferit sa le-o gasesc eu dupa pozitia GPS si i-am condus la locul unde o abandonase. Acolo am gasit-o avariata, descuiata si cu geamurile deschise. Le-am cerut sa cheme criminalistica pentru amprente.
 
Au spus ca nu este cazul...
 
E doar o tamponare usoara...
 
Le-am dat la telefon pe Chirias si taximetristul a indicat cui a incredintat masina.
 
L-am sunat si pe Donciu la numarul indicat de taximetrist si acesta a zis ca el nu a condus nicio masina ca nu are permis.Atunci ne-am dat seama ca Politia nu are niciun chef sa prinda infractorii.
 
I-am intrebat cum a reusit sa scape de o urmarire a MCV-ului si daca au filmat urmarirea cu camera radarului.
 
Au zis ca masina lor e veche si ca nu pot prinde un Golf cu masina lor.Cumva a reusit sa-i lase in urma cu toate girofarurile lor cu tot. Iar de filmat... nu. Au uitat sa apese REC. #ghinion
 
Al doilea Golf a "scapat" doar cu turbina facuta praf dupa numeroasele liniute facute noaptea prin Galati. Paguba = 1200€.
 
Noroc ca s-a stricat turbina... Altfel era dauna totala si asta...
 
La VW CC a apelat la o ciudata din Giurgiu cu permis de conducere valabil, care a inchiriat de la noi masina sub pretextul ca a venit la Galati sa se opereze(marire sau micsorare de nas; nu m-a interesat) si are nevoie de o masina cateva zile.
 
Aceasta i-a dat masina lui si a disparut.
 
In prima seara a atacat un taximetrist cu un cutit spargandu-i acestuia geamul taxiului pentru ca indraznise sa-i taie calea. In zilele urmatoare am primit zeci de rapoarte de la sistemul gps prin care eram anuntati ca masina este condusa brutal, depasiri de viteza in localitate cu 170-180 km/h si ne-am dat seama ca masina se afla pe mainile aceluiasi infractor.
 
Mai ales ca frecventa aceleasi locuri si stationa in aceeasi parcare noaptea ca si in cazul golfurilor.
 
Ne-am pornit discret in urmarirea lui si l-am fotografiat in trafic de mai multe ori. L-am vazut cine este si in ce stil conduce masina.
 
Preocuparea noastra principala nu a fost recuperarea masinii intregi pentru ca asta o puteam face usor in baza coordonatelor GPS si cu a doua cheie.
 
Dar am zis sa anuntam Politia si acestia sa ia masurile legale. Si sa-l audieze si in cazul celorlalte Golfuri inchiriate de la noi de taximetristii Medelete si Bardas, doi dobitoci care pentru 100€ se vor alege cu niste ani de bulau... cu suspendare. Mare greseala....
 
Am fost la sediul Politiei Rutiere si le-am descris situatia si le-am sugerat sa incerce o operatiune discreta cu masini civile si cu agenti fara uniforme. Individul mai scapase o data...
 
Ne-am oferit sa le punem noi la dispozitie masini cu numere de alte judete pentru a nu starni suspiciuni.
 
Mi-au spus ca au ei tacticile lor si ca stiu cum sa actioneze.
 
I-am rugat sa aiba totusi in vedere ca omul este recidivist, proaspat liberat conditionat si cu absolut nimic de pierdut. Singura lui grija este sa nu fie capturat.
 
Ce credeti ca au facut politistii?!
 
Au pus in miscare mai multe echipaje de politie si au pornit in urmarirea lui.
 
Ii auzeam la telefon in timp ce le furnizam online pozitia masinii prin GPS ce strategie au abordat(plasarea in toate Intersectiile a masinilor de politie) si puteam sa jur ca va sfarsi tragic operatiunea...
 
Cand l-au vazut , au pornit girofarele si au incercat sa-l someze sa opreasca masina si sa-l blocheze.
 
Dar acesta a "zburat" peste vreo doua borduri , s-a strecurat printre copii si oameni aflati pe trotuar, a sarit din mers din masina facandu-se nevazut intr-o scara de bloc din Wild West - Cartierul Micro 40 din Galati.
 
Politia s-a vazut neputincioasa si a renuntat la prinderea lui.
 
Le era greu sa-l caute din usa in usa si sa deranjeze "indienii" de la serialele turcesti sau mongole preferate de la ora 18.00. Este dreptul lor sa se uite. Apa nu au, iau de la cisterna o data pe saptamana, dar parabolice au toti !Zici ca e sediul NASA un astfel de bloc din 40.
 
Asa ca au ridicat masina si au dus-o la sediul Politiei Rutiere de unde criminalistul a luat amprente si a gasit un pumnal cu amprentele sale , telefonul mobil si incarcatorul uitat pe scaun.
 
Aa...si cd-urile cu "Nebunia lui Salam"!
 
Colac peste pupaza , a treia zi ne-a sunat un inspector din politie sa ne intrebe daca am platit factura de tractare. Aia a fost cea mai mare preocupare a Politiei.Cred ca avea si el o suta comision acolo...
 
In goana lui , "cocalarus maximus" era sa loveasca cativa copii si niste vanzatori de flori si tigari "Plugaru'".
 
Politia a justificat esecul prinderii acestuia prin faptul ca nu au echipamente si logistica necesara.
 
L-au fugarit cu Logan MCV Diesel cu 450.000km si cu Polo de 65 Cp... Suspectul conducea un VW CC si avea 140 Cp.
 
Noi abia asteptam ca Donciu sa inchirieze din nou... I-am pregatit un Bmw cu 200 Cp... Si un pistol cu apa. 
(...)"


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: pataniiantreprenor romanpolitiamasina

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.52 din 5 - 31 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]